Ödmjukt Skoftebyn ser fram emot premiären

Det finns teknik, fart och finess.
Men Skoftebyn trumfkort inför söndagens premiär i Svenska futsalligan är ett annat:
– Ödmjukheten.

Ordet kommer från Christoffer Lundh, en av de drivande krafterna bakom Skoftebyns futsalsatsning, som förra säsongen genererade en femteplats i högstaligans södra division.

I år är förhoppningen att man återigen ska vara bland de sex lag som säkrar fortsatt spel i serien. Samtidigt är förutsättningarna speciella, med en premiär som spelas ovanligt tidigt.
– Det är två veckor tidigare än ifjol, och det känns. Ändå skulle jag vilja påstå att vi är betydligt mer förberedda vid den här tidpunkten i år, säger Lundh.

Svenska futsalligan står också inför en spännande säsong, då välkända klubbar som IFK Göteborg och Gais har tagit varsin plats och ger såväl sporten som serien en extra dimension.
– Jag tror att vi kommer se tillbaka på det här som ett historiskt steg. De här lagen höjer futsalens seriositet och legitimitet, hävdar Christoffer Lundh.

Just IFK Göteborg väntar i premiären för Skoftebyn, som samtidigt saknar nyförvärvet och affischnamnet Agon Beqiri. Men i hans skugga döljer sig också två andra nytillskott med stor potential.
Carl Lext är en alldeles fantastisk spelare, men framförallt människa. Han är väldigt ödmjuk, och det är det vi söker framför killen som kan göra flest överstegare, säger Lundh och lyfter även Agons lillebror, Arlind.

Samma ödmjukhet tar sig även uttryck i spelet:
– Vi springer nog mer än i princip samtliga lag. Det, tillsammans med ett lugn i anfallsspelet, är det vi jobbar mest med.

En annan ambition är att överträffa fjolårets publiksnitt, då 349 åskådare tog sig till Arena Älvhögsborg för att se Skoftebyns matcher. Christoffer Lundh menar att målsättningen nu är 500.
– Och det satte vi innan IFK:s och Gais intåg i serien, så det är ingen omöjlighet att nå dit, menar han.

Fotnot: I helgen publicerar Fotbollsbloggen även en lag-för-lag-genomgång inför premiären. Missa inte den!

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*