Bomben: Trio byter Göta mot Edet


Marcus Olsson är tillbaka i Edet FK efter två säsonger hos rivalen Göta. Men han är inte ensam om att göra bytet. (Bild: Dragan Mitrovic)

De senaste åren har Edet slussat spelare till Göta.
Nu kommer några av dem tillbaka.
Rättare sagt tre: Joakim Berg, Marcus Olsson och Tobias Gustafsson.

Några dagar återstår till frimånadens officiella öppnande, men redan på onsdagen briserade en silly season-bomb med sitt epicentrum vid Ekaråsen i Lilla Edet.

När röken hade skingrat sig stod Joakim Berg, Marcus Olsson och Tobias Gustafsson där i blå tröjor med Edet FK:s emblem på bröstet.
– Det här är tre karaktärer som vill vinna och som framförallt är bra personer, och för mig är det väldigt viktigt att jobba med den biten. Vi ska trivas och ha kul, säger tränaren Mats Johansson som tog sig an huvudansvaret för över en månad sedan.

Berg och Gustafsson har under den senaste säsongen utgjort Götas mittbackslås i division 4, medan Olsson var lagets främsta målskytt med sina 13 fullträffar.
– Sedan är deras moderklubb Edet, och det är också en viktig och rolig aspekt. De lockas av den sportsliga utmaningen som jag och vi bygger upp, så det känns jättekul, menar Johansson.

Samtidigt ryktas Edets mittfältare Nerkez Berisa flytta i den omvända riktningen.
– Jag hoppas och tror att han väljer att vara kvar hos oss. Det är både en bra fotbollsspelare och kille, konstaterar Mats Johansson.

Ni börjar se farliga ut inför kommande säsong i femman?

– Vi vill vara med i toppen, det är inget att hymla om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*