Beqiri representerar Sverige i VM-kval


Agon Beqiri har all anledning att dra på smilbanden. Han är nämligen uttagen i det svenska futsal-landslagets VM-kvaltrupp. (Bild: Stefan Bennhage)

Agon Beqiri imponerade mot Norge.
Nu är han också uttagen till futsal-landslagets stundande VM-kval.
– Han är såpass bra att han ska vara med, säger förbundskapten Charbel Abraham.

På torsdagen presenterades den svenska truppen till det kommande ”main round”-kvalet mot Kroatien, Azerbajdzjan och Vitryssland, dit 14 spelare tagits ut.

En av dem är Skoftebyn futsals Agon Beqiri.
– Man har blivit uttagen några gånger i vanliga landskamper, men det här är annorlunda. Det är oerhört stort faktiskt, säger han.

Redan i förra månadens dubbellandskamp mot Norge visade dock Beqiri sitt värde genom att direkt ligga bakom fyra av de sex mål som Sverige åstadkom.
– Två gjorde jag ju själv, men jag är också nöjd med det jag presterade utöver målen. Jag ska inte säga att min uttagning var given, men jag hade en bra känsla, konstaterar 22-åringen.

Ska man tro futsal-landslagets förbundskapten, Charbel Abraham, så var Beqiris plats aldrig hotad.
– Det är en väldigt komplett spelare, som är bra och trygg med boll. Sedan har han fysiken för att göra det under långa perioder och i hög fart, berömmer Abraham som gärna hade sett Beqiri delta även i den första rundan av VM-kvalet, men då kom serieavslutningen med Qviding i vägen.

Däremot blir det inget spel i Kroatien för Florijan Fejzulovic, som representerar IFK Uddevalla i futsalsammanhang. Mellerudskillen spelade mot Norge, men har en bit kvar till en ordinarie plats.
– Han kan utvecklas till att konkurrera på allvar i framtiden, men just nu har de som varit med ett tag ett försprång gentemot övriga spelare, säger Charbel Abraham.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*