Shurrab näste IFK-talang i landslaget


Hani Shurrab, i mitten, är en av 60 spelare som tagits ut till det svenska P15-landslagets läger på Bosön den 10-13 december. (Bild: Anders Johansen)

15-årige Hani Shurrab satt i skolan när beskedet kom:
Han var uttagen i landslaget!
– Jag började nästan skrika rakt ut, säger han.

Simon Hedlund, Agon Beqiri, Admir Bajrovic och Enver Colic är samtliga spelare som fått sin fotbollsfostran i IFK Trollhättan och sedermera tagits ut i de svenska ungdomslandslagen. Nu kan Hani Shurrab sälla sig till den skaran.

Det var på fredagen, mitt under en lektion med klassen, som han märkte att telefonen blinkade. Mejlet kom från Svenska fotbollförbundet och meddelade att han var uttagen till det kommande P15-lägret på Bosön.
– Det kom verkligen som en chock. När jag plockade upp mobilen så blev jag helt hajpad och började nästan skrika rakt ut, säger Hani Shurrab och skrattar.

Förvåningen bottnar sig främst i mittbackens tunga höstsäsong, orsakad av ihållande ryggproblem.
– Redan under elitpojklägret var det som en berg- och dalbana. De sista två dagarna så pajade ryggen helt, och när jag kom hem därifrån så kunde jag inte spela på ett tag, säger Shurrab som emellertid medverkade vid A-lagets sista seriematch, som slutade 8-0 mot Elmer-Fåglum.

Hani Shurrab röntgade ryggen i förra veckan och väntar fortfarande på att få svar på vad som krånglar. Han tänker dock inte låta skadan stoppa hans deltagande vid landslagslägret.
– Jag kommer nog kunna vara med. Jag har ju ändå spelat ett tag med de här känningarna, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*