Frändefors förstärker med kvintett

Frändefors damlag hoppas inom en eller ett par säsonger kunna slåss om uppflyttning till division 3. (Bild: FIF)

Ska man förstärka så ska man göra det ordentligt.
Fråga bara Frändefors damlag.
– Nu kanske vi får höja vår ambition, säger tränaren Christer Stolt efter att fem spelare anslutit till truppen.

I februari förra året var tongångarna annorlunda. Då, som nytillträdd tränare, konstaterade Kim Hansson att målsättningen var att damlaget skulle ”leva kvar” överhuvudtaget. Spelarbristen var nämligen påtaglig.

I mars kom så Christer Stolt in, och efter hans entré har situationen sakta men säkert blivit bättre.
– Vi har 20-22 spelare just nu som är aktiva, och inte bara papperet. Här pratar vi om spelare som är frekventa i sin träning, konstaterar han.

De senaste nyförvärven är fem till antalet: Anna Lisnäs och Viktoria Norén (båda Vänersborgs IF), Malin Örn (HEF Valbo), Linnea Eriksson (Wargön) samt Ida Jansson (Vänersborgs FK).
– Alla spelarna är kompetenta och förstärker vår grupp med kvalité. Tidigare har vi sagt att vi ska ha roligt i år och utvecklas, för att till 2017 försöka vinna serien. Men med det här tillskottet så får vi kanske höja ambitionen ett snäpp och ställa större krav på oss själva, säger Christer Stolt.

Samtliga namn sticker ut, men Frändeforstränaren har ändå en extra fäbless för mittfältaren Lisnäs.
– Hon har en auktoritet som vi kommer att ha nytta av, och bra spelförståelse. Hon kan även spela längre upp i planen, så vi får se hur vi komponerar ihop laget. Tanken är i alla fall att tjejerna ska få spela där de själva känner att de utvecklas.

Frändefors slutade i år sexa – det vill säga: näst sist – i division 4 Bohuslän-Dal.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*