Fotbollsbloggens gala: Årets tränare

Fotbollsbloggen fortsätter att hylla den gångna säsongens främsta under varje helg och nu har vi faktiskt kommit fram till den sista kategorin: tränarna.

Ni finner pristagarna här nedan.


Ulf Ahlcrona har lämnat tränarkarriären bakom sig (?) och får nu mer tid till att hålla på i köket, om han nu känner för det. Men givetvis ska Ahlcrona hyllas av Fotbollsbloggen först. (Bild: Stefan Bennhage)

Tränare, herr: Robert Almqvist & Ulf Ahlcrona, Trollhättans BoIS.

Att gå igenom en serie utan att förlora är inte enkelt, oavsett divisionstillhörighet. Det var dock ett konststycke som Trollhättans BoIS lyckades med under den gångna säsongen, då man tog hem femman i överlägsen stil. Visst, spelarmaterialet var en stor anledning till det, men man klarar inte av att uppvisa en sådan jämnhet utan noggranna och skickliga tränare. Det är firma Almqvist-Ahlcrona. Deras förmåga att under säsongens samtliga månader hitta nya utmaningar gav inte bara en uppflyttning, utan även titeln ”årets herrtränare inom den lokala fotbollen”. 

Vi kunde lika gärna ha valt: Tobias Karnevi i Skoftebyn samt Jörgen Ericson och Stefan Vennberg i FC Trollhättan var de självklara utmanarna. Bakom dessa ska man givetvis lyfta fram Frank Rosendahl i Vänersborgs IF, Stefan Larsson i Håfreström, Martin Pettersson i Hjärtum och Peter Eriksson i Åsebro.


Årets tränare på damsidan? Hon heter naturligtvis Anki Gustafsson! (Bild: VIF)

Tränare, dam: Anki Gustafsson, Vänersborgs IF.
Nej, det här var inte något svårt val. Anki Gustafsson fick bara en säsong i Vänersborgs IF, men vilken säsong det blev! Laget överträffade alla förväntningar och hade kommandot om sin division 3-serie under hela året. Givetvis fanns det mycket potential och kunskap i truppen, men man kan ändå inte undgå känslan att Gustafsson stod för den fotbollsmässiga motsvarigheten till att ”koka soppa på en spik”. Det ska bli intressant att se hur Patrik Thulin förvaltar det arvet framöver.

Vi kunde lika gärna ha valt: Ovan nämnde Thulin gjorde ett bra jobb med Skoftebyn, men det räckte varken hela vägen i serien eller här. Jag tycker också att man ska premiera ledarstaben i Trollhättans FK/Halvorstorp, som coachade ett ungt lag till förstaplatsen i division 4. Denna bestod av Lars-Olof Lindberg, Kalle Olsson, Ralph Hadén, Peter Ohlson och Anders Lundqvist.

Fotbollsbloggens gala 2015:
Årets målvakt
Årets försvarare
Årets mittfältare
Årets anfallare
Årets domare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*