Hasani ny tränare i Frändefors

Frändefors IF:s herrlag tränas under 2016 av Suad Hasani, som närmast kommer från Vänersborgs FK. (Bild: FIF)

Det är dags för Suad Hasani att stå på egna ben.
Hans första uppdrag som huvudtränare i ett seniorlag blir i Frändefors.
– Det är familjär känsla över föreningen, säger 31-åringen.

Suad Hasanis namn förknippas allra mest med Gzim Sylaj, radarpartnern som han stått sida vid sida med i Vänersborgs FK under totalt tre säsonger: två som assisterande tränare i A-laget, och en som ansvarig för juniorerna.

Sylaj tog tidigare i vintras över Wargöns herrlag i division 6, och nu väljer Suad Hasani att ta sig an Frändefors, som under den gångna säsongen blev fyra i Bohuslän-Dalfemman.
– De har gjort ett bra intryck på mig. Det är en mindre förening som har lite familjär känsla över sig, och alla verkar känna alla. Det är bra harmoni och en trupp som tilltalar mig, säger Hasani.

Samtidigt har ”Fiffen” upplevt en relativt karg vinter, med spelartapp som Victor Mattsson (Brålanda), Jerry Hultgren (Wargön) och Eric Nylander (Trollhättans BoIS).
– Tyvärr kommer jag in i ett sånt läge. Jag har försökt kontakta många av spelarna som var med förra året, men flera av dem har redan bestämt sig för att testa lyckan någon annanstans. Andra vill däremot vara kvar nu när det har blivit klart med en ny tränare, berättar Suad Hasani som misstänker att det finns en liten risk att förlustkontot utökas före säsongsstarten.

Men blir det några värvningar då?

– Jag kommer självklart att kolla upp vad som finns, men det är nästan redan januari och de flesta spelarna har redan gjort klart med de föreningar som de ska spela för. Samtidigt är det viktigaste att stommen här blir kvar.

Under P-A Lundkvists två säsonger i Frändefors hade föreningen höga ambitioner, och man ville tampas om uppflyttning. De rådande förutsättningarna får dock Suad Hasani att vara lite försiktigare när det gäller den biten.
– Klubbens ambition är att vi ska fortsätta där P-A lämnade, men vi har kanske inte målsättningen att vinna serien nästa år direkt. Det kommer att bli ett ungt lag, och jag ska först och främst se till så att de utvecklas och tar nästa steg. Sedan har jag ju egna ambitioner också, och självklart vill man göra så bra ifrån sig som möjligt, säger Hasani.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*