Ingen Björn i FCT – men väl två andra namn

Ingen Björn Andersson.
Men väl två andra signaturer.
– Vi är nöjda i nuläget, säger FC Trollhättans sportchef Daniel Lennartsson.

Onsdagen innehöll en negativ och två positiva nyheter för supportrarna till FCT. Den första kom när Björn Andersson skrev på ett nytt kontrakt med Gais.

Daniel Lennartsson fick beskedet kvällen före, och var inte helt överraskad:
– Mentalt var han inte riktigt färdig med Gais och en flytt till Trollhättan. Vi var nog lite tidiga. Björn tyckte att FCT hade något spännande på gång, men division 1 är en helt annan värld än superettan på många sätt.

Och de positiva nyheterna? Robin Rundström och Tommie Veljovic förlängde sina avtal och blir därmed kvar i FCT:s svarta dress under den kommande säsongen.
– Robin har haft lite olika förfrågningar, men vi har hela tiden varit bestämda på att vi vill ha kvar honom. Det är en klok spelare som är användbar på flera positioner, och såna är man beroende av när man har en förhållandevis liten trupp som vi har, konstaterar Daniel Lennartsson, och kommenterar Veljovics påskrift så här:
– Han gjorde, precis som Robin, väldigt många bra matcher under förra året och spelade i stort sett ordinarie hela tiden. Tommie har vi velat ha kvar som en av fyra mittbackar.

FCT kan därmed inleda säsongen 2016 med totalt tjugo spelare i truppen, varav två är målvakter. Om en långtidsskadad Fredrik Winroth eller Dragan Bogdanovic kan tillkomma där är i dagsläget osäkert.
– Dragan och jag för lite samtal, men han vet fortfarande inte själv riktigt vad han vill göra. Vi har i varje fall inte erbjudit honom något kontrakt.

Daniel Lennartsson hoppas kunna utöka den nuvarande uppställningen med två namn till, men med exakt en månad kvar till första träningsmatchen – mot Örgryte – har han inte särskilt bråttom.
– Vi är nöjda i nuläget, men vi känner också att vi kanske vill krydda truppen med någon spelare till. Det ska dock vara rätt person, vi är rätt så kräsna just nu, säger Lennartsson.

(Bild: Daniel Lennartsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*