FC Mellerud får kvala till Svenska Futsalligan


Seriesegern i Futsal Nordvästra Götaland innebär att FC Mellerud nu får kvala till den högsta divisionen, där bland annat Skoftebyn hör hemma. (Bild: FCM)


FC Mellerud har som ambition att nå Svenska Futsalligan.
Nu är laget ett steg närmare den drömmen.
– Vi ska kunna ta oss upp, säger Valon Gashi.

Det var upplagt för en rafflande avslutning i seriespelet där FC Mellerud jagades av Gerdsken och Skärhamn inför det sista sammandraget, som arrangerades i Grästorp. Där skulle Mellerud dessutom ställas mot just dessa två lag.

14-7 mot Gerdsken och 11-2 mot Skärhamn innebar dock att seriesegern var i hamn, och att det dalsländska gänget vunnit samtliga fem matcher i grundomgången.
– Det känns underbart att gå obesegrade igenom seriespelet. Vi har bara haft två träningar ihop under den här perioden, så jag är jävligt nöjd. Eller ja, riktigt nöjd är jag först när vi spelar i futsal-allsvenskan, säger Valon Gashi, en av initiativtagarna bakom FC Melleruds nystart i höstas.

Klubben har samtidigt imponerat i diverse turneringar under vintern. Man tog hem både Trettondagscupen och Tomteträffen, samt gick till final i Rastacupen och Vikencupen. Enda riktiga snedsteget var i Brönske Night Open i Arvika, där FC Mellerud åkte ut på straffar mot Carlstad United i kvartsfinalen.

Nu väntar alltså ett kvalspel till Svenska Futsalligan. I den första kvalomgången väntar ett enkelmöte med någon av de andra sju seriesegrarna. Vid vinst där placeras FC Mellerud i en trelagsgrupp med två platser till SFL.
– Om vi har alla gubbar tillgängliga och friska så ska vi kunna ta oss upp. Det har varit vår målsättning ända sedan vi startade om föreningen, cuperna har bara varit en bonus. Seriespelet är prio ett, menar Valon Gashi.

Förhoppningen är också att få spela det första kvalmötet, som avgörs helgen 6-7 februari, hemma i Mellerud.
– Det är tråkigt att vi inte fått chansen att visa upp oss för hemmapubliken och sponsorerna än, utan dem hade vi ju inte kunnat ta oss hit, säger Gashi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*