Åsebro presenterar tre nyförvärv


Rudevi är ny hemmaplan för Åsebros tre senaste nyförvärv. (Bild: TTELA)


Åsebro kan räkna in två slumpartade nyförvärv.
Det tredje, Johan Sylveson, har krävt desto mer jobb.
– Det är en pusselbit som vi har väntat på, säger tränaren Peter Eriksson.

I slutet av november detonerade en transferbomb på Rudevi när Robin Svensson, med meriter från division 3-spel, blev klar. Därefter har det dock varit relativt tyst från Åsebros sida.

Stillheten stördes först häromdagen när en trio kunde presenteras. Den består bland annat av Johan Sylveson, som gör brorsan David sällskap i ÅIF och som närmast kommer från Ljungskiles ungdomslag.
– Det är en spelare som man under hösten har hoppats skulle komma tillbaka. Han har en spetskompetens med sin snabbhet som inte många andra har, säger Peter Eriksson om yttern.

Nya – i dubbel bemärkelse – är också målvakten Mohamad Maji och kusinen Ramiz.
– De är nyligen hitkomna från Turkiet och har sina släktingar häruppe. Det var faktiskt en tillfällighet att vi stötte på dem. Vi tränade i höstas och de stod och lattjade. Vi var en målvakt kort så jag frågade Mohamad om han ville stå, och då imponerade han på oss, berättar Eriksson som därmed känner sig lite tryggare än tidigare:
– Eftersom Henrik (Eriksson) inte vet hur mycket tid han kan lägga under våren då han ska gifta sig, och vår andrekeeper kanske ska studera till hösten, så känns det skönt att få in en ny målvakt.

Totalt ser det också bra ut för division 5-nykomlingen, som gick igenom fjolårets serie utan att tappa en enda poäng.
– Vi har spets och nu även lite bredd, så jag tycker att det ser bra ut. Sedan har det varit så dåliga träningsförhållanden att jag inte riktigt vet var vi står, men förhoppningsvis kan vi komma igång på allvar nu, konstaterar Peter Eriksson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*