Bomben: Elin Carlsson klar för Skoftebyn


Elin Carlsson, här i Jitex tröja, är tillbaka i Trollhättan och har skrivit på för Skoftebyn. (Bild: TTELA)


Hon har över 50 allsvenska matcher i bagaget.
Nu är Elin Carlsson klar för – Skoftebyn!
– Det här är årets värvning, utan konkurrens, säger tränaren Torben Christiansen.


Elin Carlsson
behöver knappast någon närmare presentation, men här kommer den ändå: 27-år gammal har hon hunnit med spel i flera lokala klubbar, samt gjort 54 framträdanden i allsvenskan med Jitex.

Sedan 2013 har Carlsson däremot tillhört Umeå Södra och samtidigt studerat till sjukgymnast. Hennes sista match i klubben var i höstas då man misslyckades med att kvala sig upp i elitettan, vilket följdes av en flytt hem till Trollhättan.
– Jag fick ett tips om Elin en kväll, och jag visste vem det var eftersom hon gick på fotbollsgymnasiet med min son Nichlas. Därför skickade jag ett meddelande till henne direkt, berättar Skoftebyns tränare Torben Christiansen, som hunnit se mittfältaren i träning vid tre separata tillfällen.

Om hon har imponerat? Det kan man säga.
– Av det jag har sett hittills, och då säger Elin själv att hon inte är fulltränad, så dominerar hon redan på träningarna, konstaterar Christiansen.

Trots att seriekonkurrenten Vänersborgs FK förstärkt med namn som Josefin Berg, Jennifer Rosén och Sofia Thorsén så hävdar Torben Christiansen också följande:
– Det här är årets värvning, utan konkurrens egentligen. Det finns inte någon i närheten. Det kanske rentav är en av Trollhättans bästa damspelare genom alla tider, säger Skoftebycoachen som borde veta en hel del om saken.

Han har nämligen tränat en av de allra främsta, Lena Videkull, i Göta för många år sedan.
– Det är såklart svårt att jämföra med henne, men steget har Elin också. Hon liksom flyter med bollen.

Däremot verkar det inte bli något med Linda Almroth från TFK/TBoIS/HIS.
– Henne har vi räknat bort. Vi räknar inte med några fler nyförvärv heller, utan nu har vi äntligen fått den pusselbit vi jobbat med på plats, säger Torben Christiansen.

Fotnot: Elin Carlsson stod i fokus vid Fotbollsbloggens allra första lördagsintervju. Den hittar ni här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*