Klart med samarbete mellan Skoftebyn och FCT


Roger Sandersson i Skoftebyn och Daniel Lennartsson i FC Trollhättan skakar hand sedan man kommit överens om att samarbeta under den kommande säsongen. (Bild: Martin Ahlin)


En lista med åtta namn är upprättad.
Nu kan FC Trollhättans och Skoftebyns spelarsamarbete börja.
– Vill vi ha bra fotboll i stan så måste alla bidra, säger Daniel Lennartsson, sportchef i FCT.

I början av januari berättade Fotbollsbloggen om de planer som hade skissats upp av Trollhättans – sett till divisionstillhörighet – två främsta klubbar på herrsidan.

Via en paragraf i Svenska fotbollförbundets bestämmelser kan man nämligen upprätta en lista innehållande namnen på åtta spelare födda 1994 eller senare. Dessa är sedan tillgängliga för seriespel i båda klubbarna, och kan i teorin spela match för FCT på lördagen och sedan för Skoftebyn på söndagen.

Just då befann man sig dock bara på idéstadiet – nu är avtalet däremot formaliserat och undertecknat av de berörda parterna.
– Någonstans skickar det ju rätt så bra signaler: om vi vill ha bra fotboll i stan så måste alla bidra. Vi vill ju ha elitfotboll här igen, konstaterar Daniel Lennartsson.

De spelare som kan bli aktuella för spel på Nysätra i år är Ali Hassan, Engjell Ramadani, Carl Lext, Fredrik Larsson, Mattias Wahman, Kenan Mehovic, Pontus Johansson samt Gabriel Bilan.
– Det vi kommit fram till är att Skoftebyn ställer en fråga till FCT, som då är jag i det här fallet. Sedan pratar jag med tränarna och spelaren, som därifrån äger frågan. Om det handlar om en vecka, två veckor eller två månader har vi inte skrivit ner, utan det får vi avgöra från fall till fall, säger Lennartsson.

Det är, med andra ord, inte säkert att någon spelare alls dubblerar i år, men möjligheten finns.
– Just nu är alla spelare friska och krya hos oss, och då är det inte aktuellt att låna in någon, säger Roger Sandersson, fotbollsansvarig i Skoftebyn, som tänker låta skadeläget styra i första hand, och resultaten i andra:
– Men då blir det först i slutet av säsongen, om vi känner att vi riskerar att åka ur.

Samarbetet har åtminstone tagits emot på ett positivt sätt av spelarna i de båda klubbarna, och Roger Sandersson ser en poäng i att man gör gemensam sak för att hålla Vänersborg bakom sig i den lokala fotbollskampen.
– Ja, vi ser mycket hellre att våra spelare hamnar i FCT än på andra sidan bron. Vi vill behålla killarna i stan, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*