”Han kör en Victoria’s Secret-diet…”


Flera VFK-spelare deltog vid en modevisning på söndagen. Från vänster syns (stående): Carl Ceder, Taofeek Biobaku, Peter Mandic, Arvid Sterner, Halid Zekovic, Jonathan Helldén, Kenny Adeshigbin och Daniel Johansson. På huk: Gabriel Svärd och Jonas Emanuelsson. (Bild: Lundborgs Herrekipering)

Under helgens Arenaloppis arrangerades även en modevisning.
Modeller var nio av spelarna i Vänersborgs FK:s herrlag.
Lagkapten Jonas Emanuelsson ger sitt omdöme här.


Var det något motstånd från spelartruppen när uppdraget presenterades?

– Nej, det togs emot på ett ganska bra sätt. Peter Mandic var på direkt. Han visste att det var det här som han ville arbeta med, så han har förberett sig i flera månader och tänkt på maträtter och allting: det skulle vara perfekt inför den här catwalken. Han har kört någon sån här diet som Victoria’s Secret-modeller brukar göra bara för att vara fit, så han har tagit det jävligt seriöst.

Hur var uppståndelsen i Arena Vänersborg då?

– Det blev många blickar. Det var kanske 30-40 personer som stod framför scenen, men alla som hade loppisbord stod också och glodde. Det var en del folk, absolut.

Vem var den största naturbegåvningen som modell?
– Jag hade nog sagt två personer: Peter Mandic och Gabriel Svärd. Svärd var så het att han ville gå upp fler än sina två gånger. Det blev en tredje som egentligen stod i Helldéns namn. Han var så ivrig som sagt att han gick upp igen efter att det var slut. Han kanske bara ville visa sina egna kläder? Ja, det var på den nivån.
Vem har sämst fallenhet för modellyrket då?
– Jag måste nog säga Daniel Johansson. Det var ingen höjdare. Alla körde lite poser men han var stel och visste inte vad han skulle göra. Vi fick ju lotta den sista platsen till modevisningen, och den föll på honom. Han försökte sälja den för 500 spänn men… nej, han var lite nervös, grabben.

Är det någon i laget som lär satsa helhjärtat på modellandet framöver?

– Jag tror faktiskt att Gabriel Svärd kommer göra det. Han har utseendet för det och en bra kropp. Han är kanske lite kort, men ger man honom piller så växer han säkert.

Var det här sista gången VFK-spelarna gick på en catwalk?

– Absolut inte. Det har kommit lite samtal från vissa tidningar och några har sagt att de tänker ställa upp, så vi får se om de håller sina löften. Jag kan inte gå in på vilka personer det är, men det får ni förhoppningsvis se till sommaren, när gubbarna är lite mer solbrända och ”goa”. 

Fotnot: Modevisningen arrangerades av Lundborgs Herrekipering i Vänersborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*