Berntsson på väg till Ljungskile

 

_MG_0585
Tobias Berntsson, till höger, har valt att lämna FC Trollhättan och kan istället hamna i Ljungskile. (Bild: Martin Ahlin)

Han tappade gnistan i FC Trollhättan.
Nu hoppas Tobias Berntsson återfinna den i Ljungskile.
– Det har faktiskt hjälpt lite att komma dit, säger 17-åringen.

Tobias Berntssons namn blev en synbar prick på den lokala fotbollsradarn när han förra året, tillsammans med FCT-kamraten Alexander Fäldt, togs ut till ett läger med det svenska P17-landslaget.

Sedan dess har dock mycket förändrats för Sjuntorpsprodukten, som för några veckor sedan valde att sluta i FCT:s juniorlag.

– Jag kände redan före serien började att jag fick en massa dippar. Jag tyckte inte att det var kul längre och ville inte träna, och jag vet faktiskt inte vad det beror på. Jag kände bara att jag måste därifrån och testa något nytt, berättar Berntsson.

Efter en provträning med division 6-laget Sjuntorp och ett samtal från Edet i fyran bestämde sig Tobias Berntsson så småningom för att kontakta sin före detta tränare i FCT, Henrik Fridolvsson. Den sistnämnde är sedan i vintras akademichef för Ljungskile SK.

Två U19-träningar senare hade Berntsson visat framfötterna till en sådan grad att han blev uttagen till U21-lagets match mot Trelleborg.

– Jag gjorde en assist och fick rätt mycket beröm, och även efteråt har jag varit med och tränat med dem. Just nu lutar det åt att det blir Ljungskile, säger 17-åringen (fyller 18 i oktober) som inte hoppas att övergången stoppas:

– Vi får se vad FCT säger, jag har faktiskt ingen aning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*