Veckans elva #7

Nej, någon introduktion behövs inte vid det här laget: här har ni Veckans elva, med lokalfotbollens creme de la creme från de senaste dagarnas spel.

Läs och begrunda.

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 36

Målvakt: Michael Källehult, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Varje poäng är dyrbar för Skoftebyn i årets tajta division 2-serie, och 0-0 borta mot Skövde AIK var positivt sett till både resultat och insats. Samtidigt hade det inte gått utan ”Källis” storspel mellan stolparna. Inför säsongen var han plötsligt inte ett ohotat förstaval – men nu ska det mycket till för att peta den skäggprydde 27-åringen.

Försvarare: Matilda Bertilsson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Hela LNIK:s centrallinje imponerade i segern mot Wargön. Matilda Bertilsson var en av dem, i sin roll som försvarare, och nästan felfri sett över 90 minuter. Tummen upp för det!

Försvarare: Anton Persson, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Persson var bländande bra i den tidiga veckomatchen mot Hjo och är totalt sett en av de stora anledningarna till att BoIS inte tycks kunna förlora just nu. Det tog både kraft och tid att locka honom från TFK i våras, men så här långt verkar han vara mödan värd.

Försvarare: Marcus Hedebrand, Upphärads IS (1).
Motivering: Trots en man mindre på planen under nästan hela matchen mot ärkerivalen Sjuntorp så försvarade sig UIS tappert och lyckades ta tre viktiga poäng. Utan Marcus Hedebrands förmåga att hålla ihop försvarslinjen hade det dock aldrig gått. Han var helt enkelt fenomenalt bra.

Högermittfältare: Hani Shurrab, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Han är bara 16 år, men det vetesjutton om inte Shurrab är IFK:s bästa spelare hittills under den här säsongen. Han tar alltid kloka beslut, jobbar hårt och verkar bara bry sig om lagets bästa. Finns det egentligen några gränser för hur långt den här killen kan gå? Nja, det verkar inte så.

Central mittfältare: Alexander Adolfsson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Adolfsson är varm i kläderna efter sina knäproblem och i form en av områdets allra bästa spelare, alla kategorier. Mot Ahlafors bevisade han det genom att stå för en solid insats samt göra matchens enda två mål.

Central mittfältare: Elin Carlsson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Carlsson lyckades helt och hållet neutralisera VFK:s stora stjärna, Josefin Berg, i veckans derbymatch på Nysätra. Det är ingen dålig bedrift. Det tyder också på att Elin Carlsson är på gång, och Skoftebyn likaså.

Vänstermittfältare: Wictor Svensson, Melleruds IF (1).
Motivering: Laget Mellerud har inte alltid spelat bra under den här säsongen, men däremot har Wictor Svensson radat upp stabila insatser på det centrala mittfältet. Matchen mot Ed (seger 3-2) var inget undantag, utan ännu ett exempel på hur Svensson kan få övriga att följa hans exempel när det behövs som mest.

Högeranfallare: Mattias Grahl, Trollhättans IF (1).
Motivering: Nej, det var väl inga kanonskott som det i matchen mot Syrianska veckan före, men Grahls två mål mot Wargön ger likväl TIF luft under vingarna inför de våromgångar som återstår. Dessutom är väl en äkta måltjuvs signum att stå på rätt plats vid rätt tidpunkt? Exakt. En applåd för den egenskapen, Grahl.

Central anfallare: Hannah Skoglund, TFK/HIS/TBoIS (2).
Motivering: TFK/HIS/TBoIS tuffar på och Skoglund gör, som sagt, sina mål. I veckan blev det två stycken i seriefinalen mot Kållandsö, och båda bar en skyttedrottnings signum. Lägg därtill att hon var inblandad i ytterligare en av lagets fullträffar och ni förstår att det här är en nyckelspelare för det så framgångsrika division 3-gänget.

Vänsteranfallare: Burim Avdijaj, Håfreströms IF (1).
Motivering: Låt oss vara ärliga: Håfreströms start på den här säsongen är definitivt en besvikelse, sett till de höga förväntningar som inte minst de själva satte. Därför får vi hoppas att 6-0-segern borta mot Fengersfors var en vändpunkt. Burim Avdijaj verkar åtminstone ha hittat formen efter en trög start, och stod för fyra mål. Det är respekt.

Tränare: Fady Daoud, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Nu har satt in sig själv två matcher i rad och gjort mål, Fady Daoud. Det är väl ett taktiskt genidrag om något. Dessutom fortsätter IFK att plocka poäng och visar att man definitivt inte är den slagpåse som vissa – inklusive jag – misstänkte att man kunde bli i den norra fyran. Och tur är väl det. I de här fallen älskar jag nämligen att bli motbevisad.

Domare: Behar Meziu, Tibro (1).
Motivering: De bästa domarna är de som inte syns, brukar man ibland säga. Meziu? Det var nästan som att han inte ens fanns på planen under Ulvåker-Trollhättans BoIS. Trots många tuffa dueller blev det aldrig något tjafs, utan Tibro-domaren hade hela tiden full kontroll på läget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*