DM-guld för Lyrfågelskolan

DM-guld (3)
Lyrfågelskolans segrande lag i DM, som arrangerades i fredags. (Bild: Privat)

Lyrfågelskolan är bäst i Västergötland.
Ja, på fotboll alltså.
I helgen tog skolans högstadieelever guld i DM, efter finalseger mot Daltorpsskolan från Borås.

Sex lag tog sig till Trollhättan för att göra upp om medaljerna på Lyrfågelskolans egen konstgräsplan. Dessa var, förutom arrangören själv: Tärnan och Fridaskolan från Vänersborg, Vasaskolan från Skövde, Daltorpsskolan samt Nossebroskolan.

Lagen fördelades in i två trelagsgrupper där segraren gick till final, och Lyrfågelskolan inledde genom att vinna med 2-0 mot Tärnan, efter mål av Kevin Liimatainen och Alexander Emanuelsson.

– Vi startade turneringen lite trevande, men blev bättre och bättre ju längre vi kom, konstaterar tränaren Henrik Fridolvsson.

I den sista gruppspelsmatchen krävdes seger mot Vasaskolan, som då stod på samma poängantal men med bättre målskillnad. Trots pressen blev det en komfortabel 3-0-seger, tack vare två fullträffar från Alexander Almqvist och en från Liimatainen.

Finalen blev sedan en prestigematch mot Daltorpsskolan, som har ett samarbete med Elfsborg, inte helt olikt det som Lyrfågelskolan har med FC Trollhättan.

Där visade också arrangören att man är ett av Sveriges bästa skollag. Kevin Liimatainen (2), Faisal Hassan och Casper Udd såg med sina mål till att Lyrfågelskolan kunde titulera sig DM-mästare tack vare en 4-0-seger.

– Jag har coachat skolans DM-lag under fem års tid och vår finalmatch är den bästa jag någonsin sett ett DM-lag prestera. Vi gjorde en fantastiskt bra match, alla ingredienser fanns där, säger en stolt Henrik Fridolvsson.

Fridaskolan blev fyra i turneringen, efter förlust mot Vasaskolan i bronsmatchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*