Silvertärnan tog silver i skol-DM

Silvertärnan från Vänersborg tog silver när skol-DM för flickor avgjordes i Nossebro på onsdagen. (Bild: Patrik Forsberg)
Silvertärnan från Vänersborg, innehållande spelare från VIF samt VFK, tog silver när skol-DM för flickor avgjordes i Nossebro på onsdagen. (Bild: Patrik Forsberg)

Siktet var inställt på guld.
Silvertärnan i Vänersborg fick dock nöja sig med ett silver i skol-DM, som avgjordes på onsdagen.
– Jag är jättenöjd med lagets prestation, säger tränaren Patrik Forsberg.

Turneringen, som är vigd åt högstadieelever, arrangerades på konstgräsplanen i Nossebro, och innehöll förutom den lokala värden också Ängskolan från Kinna, Lyrfågelskolan från Trollhättan samt då Silvertärnan.

Upplägget var enkelt: alla mötte alla i matcher à 2×20 minuter, och segraren i gruppspelet kunde titulera sig distriktsmästare. Silvertärnan fick också en smakstart genom att 4-0-besegra Nossebro, efter mål av Irma Leijon, Emelie Afzelius, Isabella Lundberg och Felicia Aronsson.

Då bjöd Ängskolan på desto hårdare motstånd. I sin första match hade laget nämligen vunnit med 5-0 mot Lyrfågelskolan.

– Jag visste egentligen från början att det skulle stå mellan Kinna och oss. Det blev också en väldigt jämn match, säger Patrik Forsberg.

Ett misstänkt offsidemål gav dock motståndarna från Boråstrakten ledningen, och strax efter pausvilan utökades den till 2-0. Efter Irma Leijons reducering tryckte Silvertärnan på för en kvittering, men det blev inget mer nätrassel.

Istället gjorde man upp med Lyrfågelskolan om silvret i den sista matchen, och vann relativt komfortabelt med 3-0. Leijon, Tilde Lund och Agnes Andersson bokfördes för fullträffarna.

– Vi har mötts i ganska många år nu och det brukar vara jämnt, men i år tycker jag att vi var ganska överlägsna, säger Forsberg som inte var alltför ledsen över att det ”bara” blev en silvermedalj:

– Vi spelade ändå en jättebra fotboll, och några spelare imponerade enormt på mig med sin skicklighet. Jag är jättenöjd med lagets prestation, det var mer tillfälligheter som gör att det inte blev guld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*