Mittback får kontrakt med FCT

Adam Sävhage, till höger, har tagit stora steg framåt i sin utveckling och belönas nu med ett seniorkontrakt av FC Trollhättan. (Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån)
Adam Sävhage, till höger, har tagit stora steg framåt i sin utveckling och belönas nu med ett seniorkontrakt av FC Trollhättan. (Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån)

Genombrottet kom redan 2013, men först nu får 19-årige Adam Sävhage A-kontrakt med FC Trollhättan.
– Det är en stabil och klok spelare, säger sportchefen Daniel Lennartsson.

Själv var han assisterande tränare till Jesper Ljung när Adam Sävhage debuterade i en U21-match för tre säsonger sedan. Succén var omedelbar.

– Adam gjorde en sjukt bra insats där, och under de senaste åren har han tagit kliv framåt hela tiden, konstaterar Lennartsson.

Det är dock först under våren som mittbacken – med Upphärads IS som moderklubb – tränat kontinuerligt med A-laget. Sävhages insatser där och i juniorallsvenskan gör nu att han belönas med ett seniorkontrakt.

Jörgen (Ericson) och Stefan (Vennberg) tycker att han hör hemma i A-laget. Kontraktet är dessutom skrivet även över nästa säsong, så det är klart att det finns en tanke med det. Han kanske inte tar någon ordinarie plats under hösten, men nästa år ska han vara redo. 

Vad är Adam Sävhages styrkor som du ser det?

– Han är lugn och trygg med bollen, ja, en stabil och klok spelare. Men det kan även vara hans svaghet, för han måste bli tuffare och lite aggressivare också. På så sätt går hans fördelar ihop med hans nackdelar, säger Daniel Lennartsson.

Sävhage kommer från en stark vårsäsong med FCT:s U19-lag, trots att laget haft det kämpigt på ett resultatmässigt plan.

– De har det jättetungt, så är det ju, men Adam har ändå visat bra takter och att han har en skalle för det. Det är viktigt att påpeka med tanke på hur de här killarna prövas mentalt, menar Lennartsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*