Helldén återigen på tapeten i VIF

I vintras övervägde Jonathan Helldén att skriva på för Vänersborgs IF.  Nu gör han det igen.
– Jag behöver en nytändning, men var det blir får jag se.

VFK - NordvärmlandJonathan Helldèn Vänersborgs FK

Inför 2013 års säsong kom Brålandasonen Helldén till VFK från FC Trollhättans juniorlag. Han blev snabbt en central gestalt under klubbens resa från division 4 till 2.

Under de senaste två säsongerna har dock speltiden minskat, och 22-åringen har inte medverkat i en enda match sedan den 18 maj då VFK besegrade Lidköpings FK med 1-0 i DM. Men det beror enbart på Jonathan Helldéns beslut att ta en timeout.
– Varför? Det är inte något jag kanske vill gå in på. Men lägger man ihop ett plus ett så får man två, säger han mystiskt, men utvecklar resonemanget:
– Jag känner att jag har krigat på och gett mig själv chansen, men sedan har det inte riktigt räckt på grund av andra saker. Då är det inte mycket man kan göra.

Samtidigt har situationen upptäckts av Vänersborgs IF, som även förde diskussioner med Helldén före säsongsstarten. Den gången bestämde han sig för att bli kvar i VFK.
– Det är en jättego kille, härlig karaktär och bra fotbollsspelare, och när vi hörde att han tagit en timeout från VFK så hade det såklart varit tjänstefel att inte kontakta honom, säger Ulf Guldbrandsen i VIF:s herrsektion.

Frågan gick dock först via VFK, där man fick grönt ljus för att höra av sig till spelaren, men ett nej när det gällde spelarens möjlighet att träna med division 3-klubben.

VIF:s försök att få till en expressövergång – så att Helldén skulle kunna bli spelklar redan till gårdagens match mot Virgo – fick också en negativ utgång. Om flytten istället sker inom kort återstår att se.
– Det är inget som är bestämt, säger Helldén.

Är du fotbollsmotiverad?
– Ja, det är jag. Jag har hållit igång och träna vill jag göra. Däremot behöver jag en liten nytändning kanske, men var det blir får jag se.

Är en fortsättning i VFK utesluten?
– Nej, inte helt.

(Bild: Kent Eng)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*