Många lokala spelare uttagna till elitlägret

På söndag inleds elitlägret i Halmstad. I Västergötlands pojk- och flicklag kommer de lokala representanterna uteslutande från Vänersborgs FK: Liam Öhrberg, Wilma Karlsson och Lisen Lund.

Elitlägret är en svensk fotbollsinstitution, där landets allra mest talangfulla 15-åringar samlas för att träna och spela matcher mot varandra. I år är det flickornas tur att börja, och där sker samlingen redan på söndag.

Då finns både Wilma K­arlsson och Lisen Lund på plats. De har däremot haft olika strategier för att komma dit – medan den förstnämnda valt att tacka nej till d­istriktssamlingar för att foku­sera på klubblaget så har den senare medverkat vid varenda tillfälle.
– Förra året gick jag hela vägen, men nu började de ju om så det var lite jobbigt. Man får inget brev om man inte kommer med, så jag var lite nervös för det, men nu känns det bara jättekul, säger Lisen Lund.

För att spela ihop laget anord­nade Västergötlands fotbollförbund nyligen två träningsdagar i Helås. Men firma Karlsson och Lund har även förberett sig genom att fråga ut de lagkamrater som har tidigare erfarenheter av elitlägret.
Josefin Jörnelius, Josefin Berg och Therese Nolin har berättat om när de var där, att man ska ta vara på den tiden och allt det där, säger Wilma Karlsson och skrattar.

Själv vet hon ju att det här är ett unikt tillfälle.
– Elitlägret är något man har tänkt på när man var yngre. Det är förbundskaptener och talangscouter där också, så det är lite speciellt. Man är inte van vid att någon kollar på en. Visst känner jag av pressen lite, men man får försöka att ha kul och köra på som vanligt.

I år har båda två framförallt fått spela mittback i VFK – Karlsson för A-laget och Lund i U-kategorin – men i Halmstad är de beredda på att få testa fler positioner.
– Vi är bara 14 utespelare så man kan nog få spela lite var som helst, säger Lisen Lund.

De är dock inte ensamma från området om att få företräda sitt distrikt på fotbollsplanen. I Dalslands flicklag återfinns Maja-Stina Svensson, Cecilia Vänerlöv, Signe Nilsson och Cassandra Möller, alla från Åsebro IF. Lägg därtill Tuva Janveden Mobrandt, tidigare Frändefors men nu i IFK Göteborg. Bland pojkarna kom Rasmus Larsson, Melleruds IF, samt de båda Brålandaprodukterna Erik Aronsson och Jakob Helldén med.

Liam Öhrberg får dessutom bära Västergötlands färger, samtidigt som Alexander Emanuelsson, Oddevold, och Kevin Liimatainen, Ljungskile, drar på sig Bohusläns mundering.

Pojkelitlägret pågår mellan den 3 och 8 juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*