Bajrovic i provspel med allsvensk klubb

Admir Bajrovic, från Trollhättan, har blivit inbjuden till ett provspel med Östersund. (Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån)
Admir Bajrovic, från Trollhättan, har blivit inbjuden till ett provspel med Östersund. (Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån)

Matchen mot Varberg hade precis avslutats när Ljungskile-anfallaren Admir Bajrovic fick en order:
– Du ska upp till Östersund!
Där väntar nämligen provspel med den allsvenska klubben.

Det är tuffa tider för LSK, som på grund av en nio matcher lång segerfri svit nu parkerar på den nedre kvalplatsen i superettan.

I måndagsmötet med Varberg hoppade Admir Bajrovic in i den 83:e minuten, men han lyckades inte hindra sitt lag från att förlora med 0-1.

– Jag fick göra mina matcher mot Frej och Halmstad, och då gjorde jag det riktigt bra. Sedan blev det plötsligt inte några matcher alls, och nu har jag fått hoppa in två omgångar i rad. Det har gått tungt för laget och jag får inte spela så mycket, men det är bara att bita ihop och köra, säger han.

Å andra sidan verkar inte den begränsade speltiden ha minskat hans attraktionskraft på fotbollens spelarmarknad. Direkt efter slutsignalen mot Varberg blev 20-åringen varse att Östersund bett om att få se honom i klubbens egen miljö.

– Det var riktigt oväntat faktiskt. Jag vet inte vad som händer, förutom att jag ska dit och spela en träningsmatch mot Djurgården, berättar Bajrovic.

Vad tycker Ljungskile om det?

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte vad de tycker och tänker, för jag har inte pratat med dem. Jag har inte skött snacket, utan jag fick bara tillåtelse, ett ja, och då var det bara att åka. Men jag tror inte att det är några problem.

Vad vet du om Östersund?

– Att det är Sveriges bästa fotbollslag. De spelar den bästa och finaste fotbollen, så det ska verkligen bli kul att åka dit. Deras fotboll passar mig väldigt bra, säger Admir Bajrovic.

Vad ett lyckat provspel skulle kunna leda till är rena spekulationer. Det enda som är säkert är att Bajrovic sitter på ett LSK-avtal som sträcker sig över nästa säsong.

– Ja, precis, jag står under kontrakt och respekterar det. Vi får se vad som händer – jag tänker inte så långt fram, utan nu är det imorgon som gäller först och främst.

Fotnot: Östersund ligger på 13:e plats i allsvenskan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*