Veckans elva #11

Sommaruppehållet närmar sig med stormsteg, och endast en upplaga av Veckans elva – utöver den här – återstår innan vi tar en kort paus.

Men då är då och nu är nu. Denna samling spelare är nämligen exceptionellt stark, och innehåller dessutom ett systembyte: från 3-4-3 till 4-3-3, för att få med så många profiler som möjligt.

Här har ni dem:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 40

Målvakt: Henrik Eriksson, Åsebro IF (1).
Motivering: Henrik Eriksson hade det svettigt i andra halvlek mot Frändefors och var högst avgörande när hans Åsebro ändå fick med sig en poäng (2-2). Samtidigt var det knappast överraskande – att 28-åringen håller hög klass är nämligen vida känt såväl på som utanför ”Dal”.

Högerback: Björn Larsson, IFK Trollhättan (2).
Motivering: Larsson har varvat mellan en plats i försvaret och på mittfältet i år, men det verkar inte bekomma honom. Tvärtom har veteranen stått för en oerhört stark vårsäsong, och senast mot Hjo (0-0) var han till och med bäst på planen.

Mittback: Martin Sjöblom, Göta BK (1).
Motivering: Två raka nollor bakåt och fyra poäng innebär att Göta klättrar i botten av den södra fyran. Den största anledningen till det? Tja, framförallt insatserna från mittbacksduon Martin Sjöblom och Erik Leinonen. Vem som helst av dem kunde ha kommit med här, men den här gången var det helt enkelt fyrtornet Sjöbloms tur.

Mittback: Marcus Rydberg, Melleruds IF (1).
Motivering: Sju raka segrar nu för MIF och det är svårt att avgöra vad som imponerar mest – defensiven eller offensiven? Mot Vallen (seger 4-1) var det visserligen både och, men matchens främsta aktör var ändå inte svår att hitta: Marcus Rydberg, som gjorde en makalöst stark match som mittback.

Vänsterback: Jonas Alfredsson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Att Alfredsson har en vänsterfot av högsta kvalité är vida känt sedan tidigare. I förra veckan använde han den också på bästa sätt genom att kruta dit en boll från distans, vilket gav VIF en betydelsefull poäng borta mot Virgo (1-1). Vi får helt enkelt hoppas att Alfredsson är på gång nu efter en skadefrånvaro som varit alldeles för långvarig.

Central mittfältare: Agon Beqiri, FC Trollhättan (1).
Motivering: Agon Beqiri tvingas för det mesta försöka leva upp till nästan omänskliga förväntningar. Så här långt innebär det att han anses ha gjort en okej vårsäsong, men knappast mer än så. Den senaste tiden har samtidigt insatserna blivit allt bättre, inte minst då mot Prespa Birlik (förlust 2-3) i helgen där han gjorde ett hästjobb på mittfältet och dessutom stod för ett mycket vackert mål.

Central mittfältare: Elin Carlsson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Två mål och en assist-till-assist blev Elin Carlssons facit i matchen mot Arentorp Helås (seger 4-1). Hon var inte ensam om att vara bra i Skoftebyn – Eva Andersson och Elin Svenungsson Rydén förtjänar också att omnämnas – men Carlsson stack ut genom att vara ett konstant hot framåt. Det lär behövas även framöver om laget ska kunna galoppera ikapp motståndarna likt en ”dark horse” i den västra tvåan.

Central mittfältare: Ismael Fonjah, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Fonjah var, åtminstone med mina ögon sett, ett monster i derbyt mot Skoftebyn och visade att han behärskar flera dimensioner av spelet. Han vann nämligen inte bara dueller, utan fördelade också bollen med stor precision och klokhet. Det var väldigt imponerande att se.

Högeranfallare: Marcus Olsson, Edet FK (2).
Motivering: Marcus Olsson har dragits med lite småskador under våren men ändå stått för en klart godkänd målskörd. Nu senast mot Tråvad/Larv (seger 5-1) blev det ytterligare två fullträffar, båda gjorda på sant måltjuvsmanér. Det är helt enkelt Olssons styrka – och Edets trumfkort i jakten på en återkomst till fyran.

Central anfallare: Valon Gashi, Vänersborgs FK (3).
Motivering: Gashi var självklart ”man of the match” när Skoftebyn besegrades med 3-1 i förra veckan. Hela hans insats var formidabel, men självklart imponerade målen allra mest, och då framförallt den mångsidighet som de påvisade. En cykelspark, en nick, en känslig placering i bortre hörnet – Valon Gashi visade helt enkelt att han behärskar det mesta av det bästa.

Vänsteranfallare: Almedin Besic, Trollhättans Syrianska (1).
Motivering: Besic är på gång efter klubbytet och han verkar vara mer motiverad än på länge. Det är också bra för självförtroendet att bollarna börjar ramla in – mot Trollhättans FF (seger 8-0) blev det fyra baljor, och förhoppningsvis fortsätter det så även i höst för anfallaren. Då ökar nämligen chansen betydligt att Syrianska ska ta klivet upp i femman i år.

Tränare: Raimo Käkelä, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Käkelä är en taktiker av rang, och givetvis visste han exakt hur han skulle ställa upp spelare och taktik mot Skoftebyn för att få ut så mycket som möjligt av laget. Balansen och harmonin var perfekt, och segern obestridlig. Så ska – som man säger – en slipsten dras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*