VFK ber om ursäkt till Adeshigbin

Kerstin Landgren, ordförande i Vänersborgs FK, är en av personerna bakom det öppna brev som skrivits för att klargöra några detaljer i fallet kring Kenny Adeshigbin. (Bild: Kent Eng)
Kerstin Landgren, ordförande i Vänersborgs FK, är en av personerna bakom det öppna brev som skrivits för att klargöra några detaljer i fallet kring Kenny Adeshigbin. (Bild: Kent Eng)

”Den behandling som Kenny fick ska ingen spelare i VFK behöva utstå.”
Det skriver klubbens ordförande Kerstin Landgren och A-lagstränaren Raimo Käkelä i ett öppet brev, med hänvisning till hur man hanterade ärendet med Kenny Adeshigbin.

 TTELA-sporten berättade i förra veckan om hur amerikanen Adeshigbin tvingats lämna Vänersborgs FK för att återvända till hemlandet sedan hans turistvisum gått ut. Han klandrade då föreningen för att man misslyckats med att tillhandahålla ett jobb, vilket hindrade hans ansökan om ett förnyat arbets- och uppehållstillstånd.

– Det sades då att han inte hade levererat sportsligt, men det var inte alls så. Han hade precis gjort en väldigt bra DM-match och vi ville absolut hitta en lösning med anställningsavtalet, men då var det tyvärr försent, säger Kerstin Landgren som, tillsammans med Raimo Käkelä, nu författat ett brev riktat såväl till den egna truppen som utomstående för att skingra de frågetecken som funnits.

Där hävdas det att en orsak till händelsen var den rotation som skedde i herrsektionen efter Johan Möllers timeout. I brevet skriver man också så här:

”Naturligtvis är vi hemskt ledsna över att Kenny var tvungen att lämna oss så snart och med så kort varsel. Den behandling som Kenny fick de senaste veckorna ska ingen spelare i VFK behöva utstå.”

Enligt Kerstin Landgren är situationen samtidigt ett bevis på att VFK behöver stärka upp sin organisation ytterligare.

– Vi får helt enkelt lära oss av det här smärtsamma misstaget. Johan har gjort ett otroligt jobb, men han har tyvärr varit lite för ensam och kanske inte dragit i handbromsen i tid. Vi har klättrat snabbt och lidit av att vi inte har organisationen på plats, men det jobbar vi med, säger hon.

I brevet förtydligar man också att det – i motsats till de rykten som florerat på senare tid – inte existerar någon schism mellan styrelsen och Raimo Käkelä. ”Vi har en öppen och mycket konstruktiv dialog. Styrelsen har fullt förtroende för Raimo”, skriver man.

 

HÄR ÄR BREVET I SIN HELHET:

Hoppas att ni har haft en fin midsommarhelg!

Då det har hunnit bli sommaruppehåll skriver vi  detta brev för att klargöra vad som har hänt de senaste veckorna.

För några veckor sedan bad Johan Möller om en time-out från VFK. I samförstånd bestämde vi att Johan skulle lämna över alla uppdrag, inom herrsektionen, till Roger Engström och Per Råhnängen. Jag var också och informerade er om detta vid en träning.

När  Roger och Per, med omedelbar verkan, satte sig in uppgifterna från Johan visade det sig att löftet om jobb som Kenny hade fått hade dragit ut på tiden. När vi väl hade fått klartecken kring att det fanns medel att anställa Kenny hade tyvärr hans turistvisum gått ut. Detta uppdagades för oss först när Roger, Per och Kenny satte sig ner för att diskutera formerna för anställning och hur ansökan om arbetstillstånd skulle gå till. Det var då försent att förlänga Kennys tillstånd och han var tvungen att lämna landet.

Det har i tidningen florerat uppgifter om att Kenny inte har nått upp till våra sportsliga förväntningar och att det var en anledning till att han fick lämna oss. Dessa uppgifter vill vi dementera! Vi hade som sagt för avsikt att lösa Kennys situation med att söka arbetstillstånd för honom.

Naturligtvis är vi hemsk ledsna över att Kenny var tvungen att lämna oss så snart och med så kort varsel. Den behandling som Kenny fick de senaste veckorna ska ingen spelare i VFK behöva utstå.

Vad som händer kring de matcher där Kenny spelade utan tillstånd vet vi inte ännu. Vi har varit öppna mot Fotbollsförbundet med att vi har brustit och inte haft koll på att tillståndet hade löpt ut. Vi har dock inte gjort det med avsikt!

Det har florerat rykten om att det finns en schism mellan Raimo och Styrelsen.
Det ryktet vill vi också kraftfull dementera! Raimo och Styrelsen har en öppen och mycket konstruktiv dialog. Styrelsen har fullt förtroende för Raimo!

Vi tittar nu tillsammans framåt för att stärka upp organisationen och lära oss av detta oerhörda misstag! VFK har sin värdegrund, den ”svart vita tråden”, och den ska vi värna om och stärka ytterligare!

Är det någon som har några frågor kring ovanstående eller andra frågor kring Herrsektionen (eller VFK i största allmänhet) är ni välkomna att höra av er till Roger, Per eller Kerstin.

Vi passar på att avsluta med att önska er alla en välförtjänt vila under sommaruppehållet! Vi tackar er för en fantastisk insats så här långt!

Varma hälsningar från
Raimo och Kerstin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*