Bajrovic nöjd med allsvenskt provspel

Admir Bajrovic är nu tillbaka på hemmaplan igen efter sitt äventyr hos allsvenska Östersund. (Bild: Sebastian LaMotte/Bildbyrån)
Admir Bajrovic är nu tillbaka på hemmaplan igen efter sitt äventyr hos allsvenska Östersund. (Bild: Sebastian LaMotte/Bildbyrån)

Med kort varsel kallades Admir Bajrovic in till Östersunds träningsmatch mot Djurgården.
Där fick han visa sin kapacitet i en timme.
– Jag fick fin kritik så det kändes bra, säger han.

Bajrovic hade precis gått av planen i superettanmötet mellan Ljungskile och Varberg när han uppmanades att bege sig norrut för ett provspel med allsvenska Östersund. Matchen mot Djurgården hölls dock på Norrtälje Sportcentrum, och det förra holländska ungdomsproffset startade i en så kallad ”nummer nio-roll”.

– De hade sitt ordinarie lag, men jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Det var riktigt, riktigt kul, säger Admir Bajrovic som bland annat ställdes mot spelare som Kevin Walker, Alexander Faltsetas och Amadou Jawo.

Djurgården vann med 1-0 – Walker satte segermålet på straff – och 20-årige Bajrovic byttes ut när ungefär 60 minuter hade avverkats.

– Jag hade en nick som gick utanför, men annars fick jag inte så många farliga lägen, konstaterar han.

Östersunds-Posten konstaterade efteråt att ”det gick sådär” för Admir Bajrovic, men klubbens chefsscout Kyle Macaulay hävdar att man fick en bra bild av spelaren.

– Jag såg tyvärr inte matchen själv, men jag hörde att han gjorde ett positivt intryck. Det var mest otur att han inte gjorde mål vid ett tillfälle. Annars rörde han sig bra och jobbade hårt, säger Macaulay till Fotbollsbloggen.

Är det aktuellt med en övergång redan i sommar?

– Det är ett stort steg för honom just nu, så det är inte troligt. Vi ska övervaka situationen.

Någon direkt feedback fick inte heller Bajrovic efter insatsen.

– Nej, de sa ingenting faktiskt. Jag tog mina grejer och åkte, men jag hade ju lite bråttom också, betonar han.

Fokus ligger nu istället på lördagens match mot Gais för hans LSK, som just nu ockuperar en av de nedre kvalplatserna i serien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*