VFK-ilska efter hånfullt matchreferat

Känslan av besvikelse var stor hos VFK-spelarna efter förlusten i toppmötet med Friscopojkarna.
Den förbyttes dock till vrede när de upptäckte motståndarnas matchreferat.
– Jag har aldrig läst något värre, säger Thomas Karlsson i damsektionen.

VFK

Det var i måndags som Friscopojkarna vann med 6-1 på Katebovallen, och därmed fick revansch för 2-4-förlusten mot samma lag i premiären. Den sistnämnda matchen tycktes också ha etsat sig fast på Herrljungalagets näthinna.

I ett referat på klubbens hemsida – som senare raderades – skrev Friscopojkarnas tränare bland annat följande: ”Att få slå er med 6-1 och visa hur jävla bra vi är, det var minst sagt en käftsmäll som hette duga”, och ”det kändes som att ni var kvar i bussen”, tydligt riktat till VFK.

Det hävdades också att vänersborgarna hade sagt högst olämpliga saker till motståndarna under det första mötet.

– Ja, vi hade kallat dem ”bönder” och könsord och allt vad det var, men jag hörde inte något under den matchen, och hade det varit på så vis så borde de ju ha kontaktat oss direkt. Vi accepterar inte alls sånt beteende mot någon, säger Thomas Karlsson som genast hörde av sig till Friscopojkarnas ordförande.

Senare fick han också ett samtal från klubbens, något ångerfulla, tränare.

– Jag sa till honom att jag tyckte att referatet gick över alla gränser som jag någonsin sett, men han bad om ursäkt och nu är det utagerat.

Samtidigt var inte texten enbart fientligt skriven mot VFK, utan också mot domaren.

– Det är nog viktigt att försöka hålla sig objektiv när man skildrar sitt lag. Jag försöker i alla fall att inte kritisera andra eller domare, säger Karlsson, själv erfaren matchreferent på klubbens hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*