Veckans elva #12

Vårsäsongens sista upplaga av Veckans elva är här, och när jag drar på semester – med start nästa vecka – kommer ni förhoppningsvis få en sammanfattning med de som blivit uttagna vid flest tillfällen så här långt.

Men nog om det – här är ju de spelare, tränare och domare som jag vill premiera denna gång:

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 41

Målvakt: Christoffer Nilsson, Göta BK (2).
Motivering: Nilsson har varit väldigt bra under en längre tid och förtjänar verkligen den här uttagningen. Mot Torestorp-Älekulla (seger 2-1) var han visserligen inte sysselsatt hela tiden, men Götakeepern räddade åtminstone segern på slutet med en fenomenal parad.

Försvarare: Anna Johansson, Åsebro Brålanda (2).
Motivering: Ytterbacken Johansson var överlägsen i duellerna med betydligt äldre motståndare när hennes Åsebro Brålanda mötte Herrestad (2-2) i veckan. Hon blir helt enkelt bara bättre och bättre för varje vecka som går. Hur gammal Anna Johansson är? 14 år. Joråsatt.

Försvarare: Vilhelm Lidre, Brålanda IF (1).
Motivering: Från sin högerbacksplats var Lidre den som satte nivån i helgens viktiga bottenmöte med Skärhamn (seger 3-2). Han stod generellt sett för en bra match, men imponerade extra mycket i första halvlek och blev dessutom målskytt. Inget att klaga på, med andra ord.

Försvarare: Tim Skogsberg, Trollhättans FK (1).
Motivering: Skogsberg kan i princip spela på samtliga positioner, och mot Tråvad/Larv (seger 3-1) började han som vänsterback men fortsatte sedan som anfallare, där han bland annat stod för ett mål och en framspelning. Det visar om inte annat på en enorm mångsidighet och skicklighet.

Högermittfältare: Elin Carlsson, Skoftebyns IF (3).
Motivering: Carlsson gjorde två mål och spelade fram till det tredje när Skoftebyn besegrade Ulricehamn (3-2) i veckan. Hon var således felfri offensivt, men så även på egen planhalva när hon klev ner som balansspelare i den andra halvleken. Elin Carlsson är helt enkelt på gång, det råder det ingen tvekan om.

Central mittfältare: Frida Österberg, TFK/HIS/TBoIS (1).
Motivering: Österberg har en kuslig förmåga att alltid befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Eller som det heter med ett annat ord: spelsinne. Mot Sollebrunn sprang hon kopiöst mycket och gick hela tiden segrande ur sina dueller. Som vanligt, höll jag på att säga.

Central mittfältare: Tim Klaar, Trollhättans BoIS (2).
Motivering: Är det här vårens stora utropstecken? Både ja och nej. Alla vet ju vad Tim Klaar går för, men samtidigt har han nästan överträffat alla förväntningar för BoIS i år. Mot Skultorp stod han för tre mål och var återigen sådär löjligt bra för den otippade serieledaren, som går mot en fantastiskt spännande höst.

Vänstermittfältare: Mats Johansson, Edet FK (1).
Motivering: Nej, Edet gjorde ingen suverän insats i derbyt mot Hjärtum (seger 2-1) men att man ändå vann visar på styrka. Och starkast av alla – både i psyket och i kroppen – är alltjämt den spelande tränaren Mats Johansson, som är oerhört viktig för alla dimensioner av lagets spel. Vi får helt enkelt hoppas att han väntar många år med att lägga skorna på hyllan!

Högeranfallare: Tilda Magnusson Tell, Lödöse Nygård IK (3).
Motivering: Magnusson Tell och lagkamraten Evelina Löfström duellerade om samma plats här i Veckans elva, och till sist var de nästan omöjliga att skilja åt. Men ja, Magnusson Tell stod ändå för fem mål under den gångna veckan – och hade ett som dömdes bort – vilket är ett svårslaget facit. Bara att applådera det.

Central anfallare: Anton Westman, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Sedan jag skrev om Westman inför säsongen så har allt gått åt helvete, om man ska hårdra det. Nu är dock den skadeförföljde anfallaren på rätt väg igen, och det märktes inte minst mot Skultorp där han gjorde ett mål själv och passade fram till ytterligare tre. Westman var som vanligt väldigt svårstoppad när han fick upp farten.

Vänsteranfallare: Jonathan Svensson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: LNIK ser alltmer ut som ett division 5-lag även under nästa säsong. Man kommer nämligen från en ypperlig vecka, som gav sex viktiga poäng. 50 procent av målen – tre av sex – gjordes av Jonathan Svensson, som tycks ha hittat formen när det behövdes som mest.

Tränare: Dan Hansson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Räkna inte bort LNIK i toppen av den västra tvåan, trots att sex poäng skiljer laget från serieledande Friscopojkarna. Det finns nämligen så otroligt mycket talang i den här truppen – och bäst av allt är att Hansson börjat lyckas få ut den på allvar. Det kan räcka långt, väldigt långt.

Domare: Peter Jaeger, Trollhättan (2).
Motivering: Det är inte första gången jag hyllar Jaeger, men det är välförtjänt också. Han är nämligen alldeles för skicklig för att döma i femman, vilket han visade i mötet mellan TFK och Tråvad/Larv. God dialog och glimten i ögat kommer man långt med, det har givetvis Peter Jaeger insett för länge sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*