Syrianska hoppas hålla hela vägen

Förra året föll Trollhättans Syrianska ihop under hösten. I år hoppas man hålla hela vägen i Trollhättesexan.
– Vi har en bredare trupp den här gången, säger tränaren Amin Faily.

Thn Syrianska - Amin Faily 2Lagom till förra säsongens sommaruppehåll positionerade sig Syrianska som tvåa i en tät tabell. Under de åtta omgångar som återstod tog laget dock bara åtta poäng, och slutade femma.
– Vi har alltid varit dåliga på hösten, men det har vi också försökt förbättra, säger Faily (bilden) som schemalagt fyra träningspass per vecka sedan truppen samlades igen.

Vilken är den största anledningen till att ni toppar serien?
– Offensiven tycker jag, vi är riktigt starka framåt. Förra året var vi beroende av två spelare, Johannes Kuneinen och Kristian Shamoun, men i år har vi fler som kan lyfta laget. Vi har en bredare trupp.

Med sina 16 mål är Emir Cosovic sexans hetaste anfallare, och han får nu dessutom sällskap av en potentiell lekpartner då Filip Assia återvänt till Syrianska efter sejourer i TFK och FCT:s juniorlag.
– Filip är som gjord för vårt presspel: han är väldigt aggressiv och rapp i fötterna. Han blir perfekt som ytterforward i vårt system, säger Amin Faily som tror och hoppas att laget ska få fira seriesegern i höst.
– Jag vill inte räkna bort Sjuntorp trots att många andra gör det, men i slutändan tror jag att det är vi, Sollebrunn och TIF som gör upp om det.

Fotnot: Syrianska spelar borta mot Mjörn i fredagens höstpremiär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*