Karnevi klar för fortsättning i Skoftebyn

Tobias Karnevi fortsätter som tränare för Skoftebyns IF:s herrar även efter den säsong som just nu pågår. (Bild: Sebastian LaMotte)
Tobias Karnevi fortsätter som tränare för Skoftebyns IF:s herrar även efter den säsong som just nu pågår. (Bild: Sebastian LaMotte)

Vilken serie Skoftebyn tillhör nästa säsong är inte klart.
Däremot vet vi redan nu att laget då tränas av Tobias Karnevi.
– Det var väldigt överraskande, säger han.

Redan före helgens 1-1-match mot Rynninge så meddelade Skoftebyn att man kommit överens om en förlängning av Karnevis kontrakt. Den är dock än så länge av muntlig karaktär.

– Vi har pratat om ett treårsavtal. Om det sedan blir två plus ett eller något annat upplägg vet jag inte, men vi vill ha en långsiktig lösning, säger fotbollsansvarige Roger Sandersson, som motiverar beslutet så här:

”Tobbe” är väldigt populär, och han är inte klar med sitt bygge än. Han känner själv att han har mer att ge, och då ska han få göra det.

Karnevi tog över huvudtränarskapet i april 2015 när Christer Larsson oväntat avgick. Samma säsong slutade med uppflyttning från trean, och som nykomling i division 2 har laget samlat ihop 23 poäng på 17 matcher.

– Det här är ett läroår för mig och mina spelare, att känna på hur det är i tvåan. Det står helt klart att det är en jäkla skillnad, och det har vi fått dra lärdom av, säger Tobias Karnevi.

Det fortsatta förtroendet på posten sporrar också 50-åringen inför höstens avslutande omgångar.

– Det är klart att det ger en viss trygghet, men sedan är den tryggheten inte lika med avslappning, utan jag kommer jobba precis lika mycket och hårt för att göra bra resultat under resterande matcher.

Arbetet fortsätter nämligen bakom kulisserna, inte minst med att säkerställa delar av den nuvarande truppen inför nästa säsong.

– Det gäller att få med spelarna på den här resan också, det är många som sitter på ettårskontrakt som löper ut, konstaterar Karnevi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*