Veckans elva #14

Många spelare nominerades, men bara elva kunde väljas ut. Namn som Rasmus Larsson (Trollhättans BoIS), Wilma Karlsson (Vänersborgs FK), Kristoffer Ek (Wargön) och Martina Fransson (Wargön) var alla på gränsen, men får hoppas på bättre lycka nästa gång.

233451_futbolnoe-pole_-trava_1920x1200_(www.GdeFon.ru) kopia 45

Här är nämligen de utvalda i upplaga 14 av Veckans elva:

Målvakt: Michael Källehult, Skoftebyns IF (3).
Motivering: Skoftebyn tappade en poäng – via 1-1 – hemma mot Rynninge sedan man släppt in ett sent mål. Utan Källehult mellan stolparna kunde det dock ha blivit färre än så. 27-åringen räddade nämligen en straff och var även mycket bra i övrigt.

Försvarare: Casper Ericsson, Vänersborgs IF (2).
Motivering: Ericsson har visat sig vara en rejäl energi-injektion i Vänersborgs IF sedan ankomsten i våras. Mot Kärra (seger 4-0) revanscherade han sig för den lite halvdana insatsen mot Kode i omgången före, och var här briljant i 75 minuter. Det lovar gott inför fortsättningen.

Försvarare: Vedat Mehmeti, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Även VFK drabbades av en bitter poängförlust, borta mot Gunnilse (2-2), vilket visar att gränsen mellan succé och fiasko är hårfin. Insatsen var ju egentligen inte särskilt dålig, allra bäst personifierat av Vedat Mehmeti, som återigen imponerande från sin mittbacksplats. Synd bara att det inte gav bättre utdelning.

Försvarare: Sabrija Jasarevic, IFK Trollhättan (2).
Motivering: Få lag har så många krigare som IFK. Nu måste väl också division 4-kontraktet vara säkrat efter ännu en storartad skalp (1-0 borta mot tabelltvåan Skara)? Hur som helst, Jasarevic var en av flera spelare i laget som var felfri i just den matchen, som så många gånger tidigare.

Högermittfältare: Pontus Johansson, Hjärtums IS (1).
Motivering: Hjärtum har en utsatt position i botten av femman, men mot topplaget Levene-Skogslund visade man hjärta och vann med 3-0. Bäst på planen? Ingen svår fråga: Pontus Johansson, som bland annat gjorde ett mål och spelade fram till ett annat. Han var helt enkelt suverän, rakt igenom.

Central mittfältare: Linn Hägg, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Från sin position som balanserande innermittfältare var Linn Hägg – i förmodligen allas ögon – bäst av samtliga spelare när VIF mötte Wargön (seger 2-1). Hon ville hela tiden ha boll, fördelade den på ett utmärkt sätt och visade även att hon är rejält tuff att möta i närkampsspelet.

Central mittfältare: Mattias Wahman, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Man får nästan magsår över att behöva sålla fram den bästa BoIS-spelaren nuförtiden – de är ju så jäkla många, och spelar hela tiden så bra. Men visst gläds man lite extra åt Wahmans framgång här, efter ett halvår på FCT:s bänk. Det här kan mycket väl vara sommarens (och kanske säsongens) bästa nyförvärv.

Vänstermittfältare: Marcus Jigfeldt, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Nu bör LNIK kunna räkna med att spela i femma även nästa år, och detta tack vare en utomordentligt viktig seger (3-0) mot jumbon Tråvad/Larv. I den matchen gick den unge mittfältaren Marcus Jigdfeldt i bräschen genom att vara såväl kompromisslös i duellerna som skicklig när bollen sedan skulle hanteras.

Högeranfallare: Jessica Backman, Skoftebyns IF (1).
Motivering: 18-åriga Backman är en spännande spelare som sannerligen vet hur man gör mål. I helgen blev det två baljor mot Fristad/Borgstena/Sparsör, vilket gav Skoftebyn precis den start man behövde inför en höst med många intressanta matcher.

Central anfallare: Evelina Löfström, Lödöse Nygård IK (3).
Motivering: Det känns som att Friscopojkarna tar hem den västra tvåan, men Lödöse Nygård har inte helt gett upp hoppet än. 5-1 borta mot jumbon Ulricehamn var förvisso planenligt, men inte desto mindre imponerande. Och allra mest tongivande var – som vanligt nuförtiden – Evelina Löfström, som dessutom fick äran att sätta en boll.

Vänsteranfallare: Fredrik Grenander, Åsebro IF (1).
Motivering: Serieledande Färgelanda åkte på sin första förlust för säsongen i förra veckan, och det var Åsebro som orsakade den. Eller rättare sagt: Fredrik Grenander, med hjälp av sina lagkamrater. Anfallaren stod för ett läckert nickmål, förvaltade en straff och spelade dessutom fram tränaren Peter Eriksson till lagets tredje mål. En fem-plus-insats, helt enkelt.

Tränare: Peter Jonasson, Melleruds IF (2).
Motivering: Mellerud fortsätter, om man bortser från den förra omgången, att vara stabilt i Bohuslän-Dalfyran. Det var också viktigt att laget studsade tillbaka direkt, vilket man också gjorde i 1-0-segern borta mot Munkedal. Få spelare stack ut ur mängden, men i Jonassons lagbygge är det knappast något dåligt – det visar istället att han format ett kollektiv där summan är betydligt större än delarna.

Domare: Viktor Sundberg (1).
Motivering: Sundberg dömde Trollhättans BoIS mot Edsvära-Norra Vånga i helgen och visade där att han har en fin känsla för spelet. Han gav fördel när det var läge, och lyckades också upptäcka flera filmningar samt regelbrott. Insatsen var lika stabil som den från BoIS-spelarna, kan man säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*