Kasumovic tillbaka på fotbollsplanen

Först i den 14:e omgången gjorde Alen Kasumovic sin första match i årets söderetta.
– Skadan har inte bara varit negativ, konstaterar Oddevolds försvarare.

I slutet av mars, bara dagar efter provspelet med superettanklubben Varberg, insåg Kasumovic att en operation skulle behövas.

– Det började med lite magsmärta och gick sedan ner mot ljumsken. Tydligen hade jag pålagringar på höften och då är inte rörligheten som den ska. Varje gång jag slog till bollen på slutet så högg det till så in i helvete, om jag ska vara ärlig.

22-åringen kunde ändå knappt ta in det olyckliga beskedet till en början.

– Att det händer två veckor före seriepremiären är ganska tufft psykiskt. Det var jobbigt att se de andra spela och själv behöva gå in i gymmet. Samtidigt är jag nog starkare nu rent fysiskt än jag var innan, så det har inte bara varit negativt, säger han.

Den riktiga comebacken skedde i DM-finalen mot Kungshamn för en vecka sedan, men det var bara en aptitretare inför division 1-matchen mot Norrby (2-2) på tisdagskvällen. Där spelade Alen Kasumovic högerback i 90 minuter.

– Kroppen kändes bra, och det var väldigt skönt att få förtroendet direkt i första matchen. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Kasumovic som betygsätter sin insats enligt följande:

– Jag har inte spelat på länge, men det var inte några större problem. Både touch- och orkesmässigt ligger jag långt framme för att bara ha varit igång i två, tre veckor.

Nu handlar det om att försöka toppa formen framöver – inte minst inför mötet med Kasumovics förra klubb FC Trollhättan den 29 augusti.

– Ja, precis. Framförallt hoppas jag får vara hel, men just nu tar jag en match i taget. Man vill ju inte jinxa sig själv, säger han och skrattar.

(Bild: Idrottsfoto/Bildbyrån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*