Christiansen lämnar Skoftebyn efter säsongen

Torben Christiansen meddelade igår sina spelare att han lämnar Skoftebyns damlag efter den här säsongen. (Bild: TTELA)
Torben Christiansen meddelade igår sina spelare att han lämnar Skoftebyns damlag efter den här säsongen. (Bild: TTELA)

Torben Christiansen lämnar Skoftebyns damlag efter denna säsong.
Anledningen är bristande närvaro från spelarna.
– Tjejerna satsar inte på fotbollen, säger han.

Vid onsdagskvällens träningspass informerade Christiansen spelartruppen om sitt beslut, som vuxit fram under en längre tid.

– Det beror på att jag och truppen inte har samma uppfattning om saker och ting. Alldeles för många av dem semestrar mitt i fotbollssäsongen: jag har inte kunnat spela med samma lag två matcher i rad, och då känner jag att jag inte kan lägga tid på det här längre, säger Torben Christiansen som anlände i våras, sedan han tidigare tränat Lödöse Nygård i samma division 2-serie.

Även där aviserade han tidigt sin avgång.

– För klubbens bästa vill jag meddela det i tid, så att de kan börja leta efter någon ny. Sedan så trodde jag ju inte heller att de skulle kunna hålla det här hemligt.

Har förutsättningarna i år också påverkat resultaten enligt dig?

– Helt klart. Hade vi haft truppen intakt så skulle vi ha vunnit den här serien. Så bra är vi, säger 56-åringen.

Mikael Backman, i Skoftebyns sportkommitté, menar att Torben Christiansens uppdrag har försvårats av de många skador som drabbade laget redan förra året.

– Mitt mål var att Torben i varje fall skulle köra i tre år här, så att vi får genomföra vår generationsväxling i klubben. Vi har ju ett gäng yngre på väg upp i U- och A-laget. På grund av skadorna så har vi dock fått rycka upp dem snabbare än vi räknat med, säger Backman.

Christiansen fortsätter emellertid under resten av säsongen, med lika höga ambitioner som tidigare.

– Jag är såpass proffsig att jag kör ända in i kaklet. För mig förändrar det här ingenting, vi ska vinna så många matcher som möjligt i höst. Vi har fortfarande en topp tre-placering som målsättning, och den chansen är inte borta, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*