Daoud hoppas på bättre höst

Josef Daoud står på tre mål efter vårsäsongen, och hoppas att den siffran ska öka när den södra ettan nu återupptas. (Bild: Sebastian LaMotte)
Josef Daoud står på tre mål efter vårsäsongen, och hoppas att den siffran ska öka när den södra ettan nu återupptas. (Bild: Sebastian LaMotte)

Vårsäsongen blev inte som Josef Daoud hade tänkt sig.
– Självklart har man mer att önska av sig själv i höst, säger anfallaren inför FC Trollhättans bortamatch mot Höllviken.

Den 1 maj i år tog Josef Daouds säsong en oväntad vändning. I duellen med en Landskronaförsvarare träffades han av en armbåge över käkbenet, som gick av på tre ställen. Flera veckors vila följde, och ända sedan dess har 31-åringen burit en specialdesignad ansiktsmask.

– Jag kände mig stark när serien väl skulle starta, men sedan kom skadan och jag var ju borta rätt länge. Efteråt har det varit lite halvtrögt såklart, även om kroppen kom igång efter några matcher, säger Daoud som bokfördes för tre fullträffar, dessutom i lika många omgångar i följd – mot Höllviken, Prespa Birlik samt Öster.

– Det var före matcherna mot Tvååker och Qviding, och där låste det sig överlag för hela laget. Det var ingen rolig avslutning på våren.

Enligt Daoud handlar det framöver om att ”få ut max av varje spelare”.

– För egen del gäller det att komma till fler lägen, sedan handlar det om att vara skarp när man får dem. I vissa matcher har man känt att man knappt har fått bollen nära ”boxen”, och då blir det svårt, konstaterar han.

I jakten på framgång är positivt tänkande också viktigt.

– När man hamnar i det här läget där folk börjar fundera och det sprids en känsla av att ”åh nej, det här kan hända, för det hände för två år sedan”, så får man försöka spela den fotboll man kan och göra det bästa av situationen. Vi kan inte springa runt med en panikkänsla, utan måste våga ta för oss och göra vårt bästa. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Att det inte blev någon offensiv förstärkning under sommarens övergångsfönster är inte heller något som Josef Daoud oroas av.

– Först och främst handlar det om att alla i vårt lag ska höja sig några snäpp och att vi får ut så mycket som möjligt av varje spelare. Kan vi få igång självförtroendet så känner jag att vi tar många poäng i höst, säger anfallaren som tänker bära sin svarta mask ett tag till.

– Det ska vara helt läkt snart, men det är inte så många matcher kvar och det är inget bekymmer för mig att ha den på. Därför har jag nog kvar den lite extra länge.

Och Josef Daouds status just nu? Den är bra, bedyrar han.

– Jag behövde de här två träningsveckorna efter uppehållet och känner mig fräsch i kroppen. Den här matchen har man längtat efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*