Wennergren gör comeback i HIS

Halvorstorp får välkommen hjälp i jakten på nytt kontrakt i division 5.
Målvakten Tobias Wennergren, 37, gör nämligen comeback.
– Man känner ju för dem i deras utsatta läge, säger han.

FCT - Landskrona BOIS Tobias Wennergren

Sex matcher återstår av säsongen och HIS parkerar för närvarande under nedflyttningsstrecket, med en poäng till Mellby på kvalplats. Upp till Hjärtum, som befinner sig på säker mark, skiljer dock fem poäng.

Trots det tuffa utgångsläget är siktet fast inställt på att bli kvar i den västra femman, och där kan Tobias Wennergren – med ett förflutet i klubbar som Gauthiod och FC Trollhättan – komma att bli en viktig pusselbit.

– Ja, det blir en liten comeback. Jag är väl ingen frälsare, men jag kanske kan hjälpa till litegrann, resonerar 37-åringen som tränade laget tillsammans med Oscar Appelquist under halva fjolårssäsongen innan han tvingades kliva av på grund av tidsbrist.

Då blev det också någon enstaka match mellan stolparna.

– Men annars har jag inte spelat på, ja… jag har nästan glömt när jag egentligen slutade, säger han och skrattar.

Hur är dagsformen?

– Jag tränade igår med dem och målvaktsflåset, när det är lite intensivare, saknas ju, men jag tror att det går ganska snabbt att få tillbaka. I övrigt var det inga större problem.

Wennergren är dock inte spelklar till fredagens bortamatch mot jumbon Tråvad/Larv, utan kan tidigast göra debut den 4 september hemma mot Nossebro.

– Det handlar om att knipa så många poäng som det bara går framöver. Det är i alla fall bra fart på träningarna och killarna verkar målinriktade, så vi har goda förhoppningar att klara det här, säger Tobias Wennergren.

(Bild: Tomas Fasth)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*