Petrit och Aleksandar tog EM-brons i Polen

Aleksandar Skovin och Petrit Shabani tog ett brons vid U21-EM i Polen. (Bild: Martin Ahlin)
Aleksandar Skovin och Petrit Shabani tog ett brons vid U21-EM i Polen. (Bild: Martin Ahlin)

UIF Viljan firade på onsdagskvällen medlemmarna Petrit Shabani och Aleksandar Skovin, som nyligen kom hem från U21-EM för döva med varsin bronsmedalj runt halsen.
– Det var som en dröm, säger 16-årige Aleksandar, till vardags i Vänersborgs IF.

Mästerskapet arrangerades i polska Wroclaw och Sverige – med sin låga snittålder – var knappast en av förhandsfavoriterna. Väl i gruppspelet visade man dock direkt sin styrka och inledde med att spela 1-1 mot England. Det svenska målet gjordes av Petrit Shabani, som annars bär IFK Trollhättans blåvita färger.

– Det var en fantastisk känsla när det blev mål. Alla blev jätteglada, säger Petrit som, liksom sina lagkamrater, fick ytterligare luft under vingarna efter premiärskalpen.

Den följdes nämligen av 2-1 mot Ukraina samt 2-2 mot Polen, och plötsligt hade Sverige kvalificerat sig för semifinalen. Där var dock Turkiet numret större och vann med klara 3-0.

Samtidigt sänkte inte förlusten svenska laget, som lyckades besegra sin egen trötthet och även motståndaren Ryssland med 2-1 i bronsmatchen.

– Vi trodde inte att vi skulle gå vidare, men plötsligt hade vi hamnat på en tredjeplats. Det var som en dröm! Jag fick fråga mig själv om det var sant. Jag blev väldigt överraskad och glad, säger Aleksandar Skovin som hann spela såväl vänsterback som anfallare under EM-äventyret.

För 16-årige Petrit, som i första hand positionerar sig som anfallare eller högerytter, gav det mersmak. I framtiden hoppas han bli en del av det A-landslag som kompisen Aleksandar redan har representerat.

– Ja, precis, det är målsättningen. Sedan vill vi förstås förbättra vår tredjeplats nästa gång EM spelas, säger han.

Glädjen var också, av naturliga skäl, stor hos UIF Viljan och dess eldsjäl Ulf Hansson, som noggrant följde talangernas framfart i Polen.

– Det är helt otroligt. Vi ska vara jättestolta över att vi har så bra spelare här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*