Försvarare flyttar hem – till VFK

xxxx
Här syns Jonna Thor i Milans dress, efter en kortare sejour i den italienska klubbens damlag. Här närmast ska hon dock representera Vänersborgs FK. (Bild: Privat)

Jonna Thor har ett förflutet i Vänersborgs IF.
Nästa klubbadress blir dock grannklubben VFK.
– Det är en klok och mångsidig spelare, säger Thomas Karlsson i damsektionen.

23-åriga Thor flyttar därmed hem från Stockholm, där hon arbetat och samtidigt spelat för Sollentuna FK i division 2. Tanken är att hon ska vara plats i mitten av september, när det lokala seriespelet är i sin absoluta slutfas.

Det innebär att Jonna Thor hinner spela maximalt två matcher med sin nya klubb Vänersborgs FK, men troligtvis blir det bara en.

– Vi fick nys om att hon var på väg hem, det vet jag, men det var nog någon av tjejerna i laget som lyckades få hit henne. Det är ju oftast den vägen det går, säger Thomas Karlsson, som tidigare kunnat följa Thor på nära håll under hennes tid i VIF.

– Det är en duktig spelare, hon är klok och mångsidig. Nu är det ju inte jag, utan snarare P-A (Lundkvist, VFK-tränaren) och Jonna, som bestämmer var hon ska spela, men det blir väl förmodligen centralt i banan.

VFK hoppas också att värvningen ska vara ännu ett steg på vägen i den treårsplan som man skissat upp, och där slutdestinationen är division 1.

– Ja, vi rustar redan för nästa år, och det ser bra ut så här långt, säger Thomas Karlsson.

Fotnot: Jonna Thor har även spelat för Frändefors, Rössö samt Gauthiod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*