Avbruten match återupptas

Det blir en fortsättning på mötet mellan Halvorstorp och IFK Trollhättan, som bröts när domaren kände sig hotad. (Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)
Det blir en fortsättning på mötet mellan Halvorstorp och IFK Trollhättan, som bröts när domaren kände sig hotad. (Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån)

Reservlagsmötet mellan Halvorstorp och IFK Trollhättan avbröts för att domaren kände sig hotad.
Nu har det bestämts att matchen ska återupptas där den avslutades.

För ungefär två veckor sedan uppstod händelsen på Halvorstorps IP, där hemmalaget precis hade gått fram till en 4-0-ledning. Domaren visade i samma veva rött kort till en IFK-spelare, som därefter ska ha uppträtt hotfullt.

Ärendet togs nyligen upp av Västergötlands fotbollförbunds tävlingskommitté, som beslutade att låta matchen fortsätta från minut 40, med samma resultat och endast nio man på planen för IFK Trollhättan.

– Alternativet hade varit att förklara Halvorstorp som vinnare, men tävlingskommittén anser att det var en enskild spelare som orsakade domarens obehag, säger Mats Karlén, tävlingsansvarig hos VFF.

Samma domare kommer dock inte att döma mötet, och lagen behöver inte heller ställa upp med identiska startelvor. Dessutom ska båda klubbarna utse varsin matchobservatör, vilket är tänkt att skapa en trevligare fotbollsmiljö.

Vad gäller spelaren som pekats ut som ansvarig för domarattacken så kommer disciplinnämnden att sammanträda först nästa vecka, och där ge en slutgiltig dom. Fram till dess är spelaren avstängd.

Domaren har fått stöttning från VFF efter incidenten, men han har inte haft några uppdrag sedan dess och ser inte ut att döma mer i år.

Fotnot: Mötet återupptas den 20 september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*