Upphärad förstärker med sällsynt spelartyp

På vintern på spelar han ishockey, övriga året fotboll.
Och i år är det Upphärads IS som Oskar Olausson ska representera i det sistnämnda sammanhanget.
– Det är egentligen en spelartyp som vi inte har haft tidigare, säger tränaren David Nilsson-Banyai.

18254410_1282819171838864_352146428_n
Oskar Olausson.

Oskar Olausson flyttade nyligen till Trollhättan från Falköping, där han bland annat hunnit representera FFK i division 3 och hockeylaget Blue Riders. Närmast kommer han dock från Valtorps IF, som ifjol slutade på fjärde plats i femman.

Att den 27-årige mittbacken/innermittfältaren nu hamnat i UIS är mer eller mindre en slump.

– Vi hade sånt flyt att han började på samma jobb som Nisse Örberg, vår målvakt, och via den vägen är det. Oskar var väl inte helt säker på om han ville spela såpass långt ner i seriesystemet, men efter tisdagens träning så tog vi ett snack och då fanns det inga tvivel längre, berättar David Nilsson-Banyai.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Han är lång och stor och har en jäkla bra fysik. Det blandat med att han faktiskt har boll i sig också och kan vara en spelfördelare känns som en väldigt bra kombination. Det är egentligen en spelartyp som vi inte har haft: en som kan dominera luftrummet men ändå fördela boll.

Om det även blir spel med THC i ishockeyns division 2 återstår däremot att se.

Med Oskar Olausson i laget blir hur som helst Upphärad ännu starkare än tidigare.

– Det känns väldigt, väldigt positivt. Det tog lite längre tid än jag trodde att få ihop truppen socialt, men nu är det väldigt bra och en jädra fart på träningarna. Det är bra stämning i truppen, säger Nilsson-Banyai som även fått se flera skadade pjäser återvända i spel.

Upphärad inledde säsongen med att 6-0-besegra Trollhättans FF. I nästa omgång, på söndag, möter man FC Gauthiod.

(Bild: Valtorps IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*