Domarhot höll på att stoppa MIF-match

Under Melleruds seriematch mot Henån övervägde domaren Christer Antonsson att avbryta mötet på grund av en, i hans tycke, hotfull åskådare.
Nu är händelsen anmäld till disciplinnämnden.
– Klart att det är allvarligt, säger Antonsson.

Det var i lördags som lagen möttes på Rådavallen i Mellerud, och den incident som tycks ha legat till grund för oroligheterna var utvisningen på MIF:s Oscar Jonasson i slutet av den första akten.

Under halvtidsvilan ska nämligen domaren Christer Antonsson ha konfronterats av en frustrerad åskådare som, enligt Fotbollsbloggens källor, då uttryckte sig i hotfulla termer. Ett tag föreföll det därför oklart om matchen skulle återupptas.

– Det är klart att det är allvarligt, jag var ju nära att bryta matchen. Men eftersom ärendet nu ligger hos disciplinnämnden så vill jag inte kommentera händelsen ytterligare, utan jag får hänvisa till Bohusläns fotbollförbunds tävlingskommitté, säger Antonsson.

Även där lägger man dock locket på.

– Än så länge är det inte ett tävlingsärende, utan det är disciplinutskottet som avgör om det hamnar där eller någon annanstans. Jag har inte fått mer än muntlig kännedom om fallet, säger Maria Niklasson, ordförande i tävlingskommittén.

Enligt Melleruds lagledare, Helmer Westman, ska händelsen samtidigt ha gått de flesta åskådarna obemärkt förbi under själva mötet.

– Domaren vägrade att blåsa igång matchen om personen var kvar på arenan så jag gick helt sonika bort för att prata med honom. ”Så här är läget”, sa jag, och då gick han därifrån. Sedan körde vi på igen, berättar Westman.

Ett beslut i ärendet, där Mellerud i egenskap av arrangerande förening riskerar bestraffning, kommer troligtvis att tas om cirka två veckor.

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*