Veckans elva #9

Det är dåligt med damspelare i Veckans elva, och anledningen är egentligen ganska enkel: de lokala division 2-lagen har nämligen varit fullt upptagna med DM-slutspelet.

Som ni vet är det endast seriematcher som ligger till grund för uttagningen här, och därför ser laget ut enligt följande:

Veckans elva #9

Målvakt: Michael Källehult, Skoftebyns IF (1).
Motivering: ”Källis” brukar hålla en hög lägstanivå men har de senaste matcherna stått för ett par tveksamma ingripanden. Därför var det skönt både för honom och för Skoftebyn att insatsen mot FCT (1-1) var betydligt bättre. 28-åringen stod för flera matchavgörande räddningar och visade verkligen sitt värde.

Försvarare: Oskar Olausson, Upphärads IS (1).
Motivering: Olausson är ny för säsongen i UIS och det har tagit ett tag att komma in i den nya föreningen. Känslan är därför att han – liksom hela laget – lär bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Det är en hoppfull tanke sett till mittbackens utmärkta insats mot Hjärtum (2-0).

Försvarare: Elias Blom, Halvorstorps IS (1).
Motivering: Känslan är att Halvorstorp är den här säsongens ”partylag” i supersexan – precis vad som helst kan hända. Nu på senare tid har det gällt i ett positivt avseende, inte minst efter 3-2 mot topplaget Stora Mellby. Och en stor anledning till den trepoängaren var det stabila mittbacksspelet från Elias Blom.

Försvarare: Erik Johansson, Skoftebyns IF (2).
Motivering: I mötet med FCT var Johansson tillbaka i gammalt gott slag. Mittbacken stängde banan centralt, agerade följsamt och var även stark i luftrummet. Han är bara 20 år, men i just den här matchen såg han ut att ha spelat division 2-fotboll i hur många säsonger som helst.

Högermittfältare: Lavdim Azemi, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Azemi är en spännande spelare med blixtsnabba och precisa passningsfötter, samt en fin blick för spelet. Det borde kunna ta honom högre än division 4, och det borde dessutom kunna hjälpa IFK uppåt i tabellen. Borta mot Fristad (2-1) var han inte bara genomgående bra utan stod också för ett mål som kan bli väldigt viktigt i längden.

Central mittfältare: Rickard Johansson, Frändefors IF (1).
Motivering: ”Fiffens” defensive mittfältare gick fram som en pansarvagn i mötet med Åsebro (2-1) och stoppade allt i sin väg, samtidigt som han bidrog med många viktiga passningar i det offensiva spelet. En tvåvägsspelare av rang, med andra ord.

Central mittfältare: Johan Lundgren, FC Trollhättan (2).
Motivering: Nästan alla var överens om att Lundgren var måndagsderbyts stora man. Och det fanns ju skäl till det. Det kändes som att innermittfältaren var överallt, hela tiden, och fördelade eller vann bollar. Det råder liksom inga tveksamheter kring vem som är det bultande hjärtat i årets FCT.

Vänstermittfältare: Niclas Graff, Göta BK (1).
Motivering: Nyförvärven är en viktig del i Götas tänkta klättring mot division 4-toppen, och därför är det kul att även trotjänare som Graff levererar. Han stod nämligen för två mål mot jumbon Mariedal (3-1) och såg till så att lagets första trepoängare var ett faktum. Det lär bli fler av den sorten, lita på det.

Högeranfallare: Mats Johansson, Edet FK (2).
Motivering: Vi brukar bråka på planen, men jag älskar ju egentligen fotbollsspelaren och människan Mats Johansson. Han är kanske inte purung längre, men få motståndare är smartare. Och det bevisade han ju ganska väl i helgen mot Trässberg, genom att göra ett äkta hattrick under matchens 13 (!) inledande minuter. Totalt blev det fyra baljor för mannen, myten.

Central anfallare: Pajtim Beka, Wargöns IK (2).
Motivering: Inom fotbollen händer det ibland att vi hittar stora fiskar i alldeles för små dammar. Just nu är exempelvis Pajtim Beka en blåval i det akvarium som kallas för supersexan. Vad ska man egentligen säga efter fem nya mål mot Långared? Tja, inget mer än att Beka fortfarande håller hög, hög klass.

Vänsteranfallare: Kalle Andersson, Trollhättans IF (1).
Motivering: Ordet ”matchhjälte” överanvänds emellanåt, men i Kalle Anderssons fall passar det helt rätt just den här gången. Den nyblivne anfallaren gjorde nämligen tre av målen i 4-3-segern mot Trollhättans FF, där TIF länge låg under. Avgörandet? Det kom i slutminuten, på frispark. Joråsåatt.

Tränare: Ali Mohammadian, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Det är inte långt mellan toppen och botten i den södra fyran, och än så länge vet vi faktiskt inte om IFK är fågel eller fisk. Nej, det enda vi vet är att lag som tränas av Ali Mohammadian aldrig lär ge upp på förhand, och att poäng är viktigare än skönspel. Det var också det som gav tre nya pinnar mot Fristad.

Domare: Agron Dinaj, Trollhättan (1).
Motivering: Det är skönt med domare som inte försöker stå i centrum och som kan samtala med spelarna utan att bli aggressiva direkt. Och ja, Agron Dinaj är för det mesta lugn som en filbunke. I mötet mellan Råda och Trollhättans FK blev kanske något enstaka beslut lite fel, men helhetsbetyget var högt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*