En in och en ut i Upphärad

En in, en ut.
Det är senaste nytt i Upphärads IS.

UIS har fått en sisådär start på säsongen och placerar sig strax bakom de absoluta topplagen i Trollhättesexan. Samtidigt har klubben ett relativt beskedligt spelschema under vårens avslutande omgångar, vilket kan leda till att man klättrar i tabellen.

UIS 2Det är också först och främst under den kommande månaden som Upphärads stolpar vaktas av nye målvakten Cristoffer Roos, en 32-åring som närmast kommer från Färgelanda IF.

– Vår andre målvakt, Nisse Örberg, har tagit en liten timeout eftersom han precis blivit pappa. Därför ringde jag till Cristoffer som är en barndomskamrat till mig, berättar tränaren David Nilsson-Banyai.

Roos gjorde sin UIS-debut i 2-0-segern mot Hjärtum häromveckan.

– Han var oerhört stabil, det är jäkligt skönt att ha en målvakt som sprider ett sånt lugn. Förhoppningsvis kan vi behålla Cristoffer säsongen ut, men jag tror att det blir svårt. Han har tackat ja till att köra fram till sommaruppehållet.

Upphärad förlorar däremot mittbacken Marcelo Villa, som kom till klubben från seriekonkurrenten Trollhättans IF i vintras. Nilsson-Banyai kallar det en ”gemensam överenskommelse” efter en mindre dispyt.

– Det är klart att det är tråkigt när det skär sig, säger han.

Villa var först på väg till Halvorstorp men valet föll istället på Trollhättans Syrianska, som fått en bra start som nykomling i division 5.

***
Även Trollhättans FK har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om yttern Felix Martinsson, som förra säsongen tillhörde Halvorstorps IS. Dessförinnan hörde han hemma i just TFK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*