Försvarare byter VFK mot VIF

Från VFK till VIF.
Det bytet gör nu försvararen Gabriel Svärd.
– Jag är trött på att bara spela U-lagsfotboll, säger han.

Karriären inleddes visserligen med ett år i Vänersborgs IF, men därefter har Gabriel Svärd – frånsett en fyra månader lång sejour i Gais – burit grannen VFK:s färger.

IMG_4411

Under den här säsongen har det samtidigt blivit minimalt med speltid och det var därför som han nyligen bad klubben om tillåtelse att kontakta seriekollegan VIF.

– Jag är trött på att bara spela U-lagsfotboll, det har jag gjort sedan jag var 15, 16 år. Jag är redo att spela matcher som betyder något, säger 20-åringen som nu får konkurrera om en ytterbacksplats i rödblått istället.

Är det enklare att få spela matcher i VIF?

– Det tror jag faktiskt.

Svärd, som nyligen gjorde mål i A2-mötet mellan just VFK och VIF, har hunnit köra tre träningspass med sin nya förening.

– Just nu har vi en sargad A-trupp med många skador så det är klart att han får komma till oss och visa att han vill vara med. Jag har inte sett honom särskilt mycket, utan han får visa oss vad han kan, säger Ulf Guldbrandsen i VIF:s herrsektion.

(Bild: Vänersborgs IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*