Veckans elva #12

Det blev en kort fotbollsvecka, med egentligen fyra dagars koncentrerad aktivitet innan midsommarfirandet drog igång.

Det sätter naturligtvis också sina spår på Veckans elva, med tanke på att många lag inte ens hann spela någon match under den här perioden.

Med det sagt presenteras här lokalfotbollens crème de la crème från vecka 25:

Fotbollsplan kopia 12

Målvakt: Markus Mäkinen, Vänersborgs IF (3).
Motivering: Mäkinen stod för ett par värdefulla räddningar i derbymatchen mot Skoftebyn, och även om ett kryss aldrig genererar ohämmad glädje så var 1-1-resultatet betydligt bättre för gästerna än för hemmalaget. Tack vare Mäkinen – och många andra såklart – lever hoppet i VIF inför den svårspådda hösten.

Försvarare: Eva Andersson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Andersson började som mittback och avslutade som sittande mittfältare när Skoftebyn besegrade Skepplanda (4-1) och dessutom återtog serieledningen i division 2. Och ja, hon var lika bra på båda positionerna. Framförallt fortsätter Eva Andersson att imponera med sitt passningsspel och sin förmåga att läsa situationer innan de ens har uppstått.

Försvarare: Sara Persson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Mittbacken Persson slog den öppnande passningen som Amanda Sjöö (även hon väldigt bra) förvandlade till ledningsmålet mot Sollebrunn/Stora Mellby (3-1). Hon stängde dessutom ytorna på ett imponerande sätt i defensiven och var på så sätt en av de spelare som verkligen grundlade VIF-segern.

Försvarare: Felix Ekblad, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Ekblad är BoIS allt-i-allo-gubbe. Han kan spela på de flesta positionerna och gör det för det mesta väldigt bra. Mot Svane (2-1) var han vänsterback och värderade klokt med boll, samtidigt som han var resolut i duellspelet. Det gjorde honom till en av de allra bästa i måstemötet.

Högermittfältare: Sanna Jensen, TFK/HIS/TBoIS (2).
Motivering: Många var bra när kombinationen skrällslog Lödöse Nygård (3-1) i veckan, men Jensen får platsen för sitt fina rörelsemönster och förmåga att lugna ner lagets spel med små medel. Hon blir liksom aldrig stressad, utan utstrålar hela tiden klass. Få spelare i området är viktigare för sina klubbar än hon.

Central mittfältare: Pelle Ödlund, FC Trollhättan (1).
Motivering: Ödlund är en spelare med massiv potential, och visst har han glimtat till då och då under våren. Men det finns fortfarande mer att ta av och det demonstrerade han även tydligt under derbymötet med VFK. Ödlund stod där för två mål och var så där omöjlig att ta bollen av som nästan bara han kan vara.

Central mittfältare: Martin Lundgren, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Lundgren såg ut att löpa flera mil mot VIF och stod alltid korrekt positionerad i defensiven, men fanns ändå på rätt plats när Skoftebyn försökte attackera i offensivt straffområde. Det höll på att resultera i åtminstone ett mål, men marginalerna fanns inte på Lundgrens sida just den här dagen – ja, i dubbel bemärkelse, med tanke på att han även linkade ut skadad i andra halvlek.

Vänstermittfältare: Viktor Öhrling, Melleruds IF (1).
Motivering: Bohuslän-Dalfyrans bästa innermittfält? Tja, det borde ju vara det som innehåller Öhrling och Wictor Svensson. Och mest formstark av de båda just nu är den förstnämnde, som låg bakom alla tre målen mot Färgelanda (3-0) och dessutom vann bollar i parti och minut. Imponerande!

Högeranfallare: Iba Ramic, Göta BK (1).
Motivering: Efter sitt uppehåll är det förståeligt att Ramic behöver lite tid på sig att komma i form, men redan nu har han hunnit visa att han kommer bli värdefull för Göta. Mot Skene var han ett ständigt hot framåt och stod även för två mål, varav ett på straff. Det lär bli fler av den sorten, lita på det.

Central anfallare: Johan Hermansson, Wargöns IK (1).
Motivering: Wargön är uppe i nio raka segrar och stormar fram i Trollhättesexan. Om hösten blir lika framgångsrik återstår att se, men med spelare som Johan Hermansson i laget är chanserna goda. 21-åringen har nämligen haft en superfin vår och avslutade den dessutom på bästa sätt med två mål mot Hjärtum (3-1).

Vänsteranfallare: Ibrahim Tahini, Trollhättans FK (1).
Motivering: Tahini brände mycket mot Mellby (6-2), men han bidrog också med minst lika mycket i offensiv väg. Anfallaren gjorde två mål själv, spelade fram till två andra och hotade hela tiden – antingen genom sina löpningar, skarvningar eller passningar. Han är för bra för division 5, helt enkelt.

Tränare: Tor-Arne Fredheim, FC Trollhättan (1).
Motivering: Efter 5-2 mot VFK måste Fredheim få platsen. I ärlighetens namn har han ju fått lite kritik för ett lite väl defensivt tänk på sistone, men i den här matchen lyckades han få sitt lag att attackera direkt från avspark. Vi får hoppas att det fortsätter så även framöver.

Domare: Erik Jullander, Dalsjöfors (1).
Motivering: Jullander är en personlig favorit, både som domare och som fotbollskrönikör på Borås Tidning. Men den här utmärkelsen får han ju enbart för sin förstnämnda roll, och då specifikt matchledarskapet i Skepplanda-IFK Trollhättan. Jullander stressar aldrig upp sig utan sprider ett lugn till spelare och ledare med sitt sätt att vara och kommunicera, vilket var väldigt uppenbart på Forsvallen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*