Felix får chansen i landslaget

Att Skoftebymålvakten Felix Nordenfors namn fanns med i det svenska futsallandslagets senaste trupp överraskade många.
Inte minst han själv.

Totalt har tjugo spelare kallats till ett sommarläger (13-16 juli) i Uddevalla, vilket dessutom blir den första sammankomsten med det nya förbundskaptensparet Matija Dulvat och Lars Ternström vid rodret.

I truppen ryms välbekanta namn som Kristian Legiec, Nicklas Asp, Dan Mönell och förre FCT-spelaren Robert Bagger, men elva av de uttagna har samtidigt inga tidigare meriter från landslagsspel.

– Erfarenhet är viktigt i futsal, det tar många år att bli duktig. Men, oavsett ålder, vad jag varit väldigt tydlig med i dialogen med spelare är att futsal ska vara första sporten för att vara med. Man kan inte välja bort en landslagssamling för fotboll, då är man inte aktuell, säger Lars Ternström till svenskfotboll.se.

Felix N

Hur den situationen ser ut för snart 20-årige Felix Nordenfors (bilden), som representerar Skoftebyn både inomhus och utomhus?

– Just nu satsar jag väl nästan lika mycket på båda sporterna, men futsalen går lite före, konstaterar han.

Det har dock varit en utmaning för honom att ta platsen mellan Skoftebyns allsvenska stolpar. Förrförra säsongen startade han visserligen i ungefär hälften av matcherna, men ifjol blev det betydligt färre framträdanden.

Därav förvåningen när ”blågult” plötsligt kallade.

– Det är ju jätteroligt, jag var inte alls med på det. Det är jätteöverraskande tycker jag själv eftersom jag inte har spelat så mycket det senaste, säger Nordenfors. 

Varför tror du att du togs ut då?

– Det handlar nog mycket om min ålder. Sedan måste de väl tycka att jag är kvalificerad, annars hade jag ju inte fått vara med heller.

Med lägret som en given självförtroendeboost är Felix Nordenfors förhoppning att han ska vara Skoftebyns förstaval under nästa säsong.

– Ja, det hade ju varit roligt, men samtidigt är det bra konkurrens där också. De andra (Eric Broman och Arvid Sterner) hade lika gärna kunnat bli uttagna till landslaget som jag, säger han.

Fotnot: I landslagstruppen till sommarlägret återfinns även FCT:s Fredrik Söderqvist, Trollhättans FK:s målvaktstränare Marcus Gerd och den förre Skoftebyspelaren Hector Maravilla.

(Bild: Skoftebyn futsal)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*