Sommarspecial: Wargöns IK (dam)

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till Wargöns IK:s damer.

Vårsäsongens…

… höjdpunkt: Wargön-Vinninga 2-2 (18 juni). Visst, ett kryss är väl inte så mycket att ropa hej för, men samtidigt vet vi redan nu att Vinninga kommer att vinna serien och att det här kanske till och med blir lagets enda poängförlust i år. Det oavgjorda resultatet, som Fanny Frisk fixade i minut 85, är därmed eventuellt något att vara stolt över när säsongen summeras.

… bottennapp: Wargön-Mellby 1-2 (29 juni). På ett sätt kanske derbyförlusten mot Vänersborgs IF sved mer, men det här var också ett rejält bakslag för Wargön som dominerade matchen på alla sätt och vis, förutom i målfabrikationen då. Det kan bli en kostsam förlust i slutändan, om det vill sig illa.

… spelare: Lisa Jensen är nästan alltid bra och toppar dessutom Wargöns interna skytteliga, strax före Moa Rylén. I de bakre leden finns också Martina Fransson, som är viktig både i sitt sätt att spela och vara.

… styrka: Defensiven. 13 insläppta bollar på 9 matcher är ganska bra, trots allt.

… svaghet: Koncentrationen, kanske? Under de sista veckorna tappade ju WIK poäng mot såväl Saleby/Järpås som Mellby – två matcher som man normalt sett bör vinna.

… sparkapital: Wargön har åkt på ett par olyckliga skador på nyckelspelare som Emily McDermott, Emily Hyvönen och Maja Kööhler. Dessa ser dock ut att kunna spela desto mer i höst och lär då bidra till att höja nivån ytterligare ett snäpp.

… betyg: 3 av 5.

Kommentar från tränaren Fredrik Andersson:

”Vi är nöjda med våren. Vi har topp 3 som målsättning i år och där ligger vi väl med. Vi lider lite av att spela ”seriefinal” i varje omgång då vi kommer från division 2 och känslan är att ”alla” lag vill göra årets bästa match när de möter oss. Sedan möter vi hela tiden lag som precis mött Vinninga, som leder serien, och vill ha revansch från matchen innan så det är lite surt! Men det är också en härlig utmaning och det blir på så sätt alltid täta och bra matcher.

Vi har ju gått från att under två år vara underdog i division 2 till att i år få föra matcher i division 3, och där jobbar vi fortfarande med att slipa på vårt spelsystem och att hitta balansen. Det största är dock kanske att jobba in självförtroende i spelarna igen efter de två tuffa division 2-åren!

Sedan har vi lite olyckligt tappat fem poäng – en förlust mot Mellby och en oavgjord mot Saleby/Järpås – där vi fört matcherna och skapat tillräckligt med chanser för att kunna åka hem med alla tre poäng. Det har studsat lite stolpe ut, kan man säga, och vi har inte haft den där turen som man måste ha för att kunna hota om serieseger trots att vi spelat bra under hela våren.”

Troligt höstscenario: Wargön vinner i princip samtliga matcher och lyckas hålla värsta rivalen VIF bakom sig.

Slutplacering: 2.

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*