VFK förstärker med Abogunrin från ettan

Bara dagarna innan omstarten har Vänersborgs FK sett till att förstärka spelartruppen. 

I går skrev klubben kontrakt med mittbacken Olywayonda Abogunrin, närmast från Skövde AIK i division 1 Södra.

– Han är precis den typ av spelare vi vill ha in, säger tränaren Henrik Fridolvsson.
När det gäller snacket kring VFK de senaste veckorna har det mesta handlat om ytterbacken Anton Snibb, uppvaktad av både Öster (superettan) och Ljungskile (division 1 Södra) men ännu så länge kvar på Vänersvallen.
Men klubben har tittat på nya spelare också under uppehållet, och nu är det klart att man plockar in Olywayonda Abogunrin, den 25-årige amerikanen skrev på kontraktet vid lunchtid under tisdagen, och under överinseende av VFK:s klubbchef Joakim Sunnerdahl.
– Kontraktet sträcker sig över resten av den här säsongen, men slår det väl ut har vi stora förhoppningar om att kunna behålla honom, säger Sunnerdahl.
Abogunrin har som sin senaste svenska klubbadress Skövde AIK, men löstes från sitt kontrakt där i början av sommaren, och att han är mittback passar VFK bra, det accentuerades i derbyt mot FC Trollhättan, där ställningen var 0-3 redan efter 14 minuter.
Samtidigt är det inte första gången klubben haft ögonen på den reslige amerikanen, han var på väg till Vänersvallen för provträning redan i vintras men det blev inget den gången.
– Han är användbar även som vänsterback och han är vänsterfotad, det är en tillgång för ett lag, fortsätter Fridolvsson, som såg sitt senaste nyförvärv träna lätt under tisdagen och vara med fullt ut i morgon.
Nu kommer han närmast från provspel hos olika danska klubbar, och när chansen dök upp på nytt slog VFK till.
Och en av sina nya lagkamrater känner han sedan tidigare, snabbe kantspringaren Andrew Palumbo, succéman i VFK under våren, spelade ihop med Abogunrin i Skövde under 2016.
Däremot blir det inte spel redan på lördag mot IFK Uddevalla när norra götalandstvåan startar igen efter sommaruppehållet.
– Nej, vi hinner inte få övergången klar till dess, säger Sunnerdahl.
Räkna i stället med att Abogunrin debuterar veckan därpå (lördagen den 5 augusti) mot FBK Karlstad, hemma på Vänersvallen det också.
Inför höststarten har VFK även valt att plocka upp junioren Fejza Mucic i a-truppen.
– Han är både ung och utvecklingsbar, en spelare för framtiden, säger Fridolvsson.

Text: Ulf Thuresson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*