Sommarspecial: Melleruds IF

Sommar innebär semesterläsning på Fotbollsbloggen. Fram till höststarten sammanfattar vi våren för de lokala lagen och blickar fram emot säsongens andra halva.

Idag har turen kommit till Melleruds IF.

Vårsäsongens…

… höjdpunkt: Stala/Myckleby-Mellerud 2-3 (20 maj). Trots dubbla underlägen var det Mellerud som drog det längsta strået mot tabelltrean, dessutom på bortaplan. Ett utmärkt bevis på MIF:s mentala och fysiska styrka i år.

… bottennapp: Mellerud-Ödsmål 2-3 (27 maj). Det här är ett relativt enkelt val: MIF har ju bara tappat poäng en enda gång under året. Och är det något lag som man ska göra det emot så är det ju Ödsmål, som ligger klar tvåa i serien.

… spelare: Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att välja någon enskild individ som bidragit mycket mer än någon annan, men visst finns det några väldigt tongivande individer i laget. Som: försvararna Adam Jonasson och Marcus Rydberg, innermittfältaren Wictor Svensson samt de offensiva krafterna Albin Broberg och Sebastian Hedlund. Men som sagt, det finns många fler (rättare sagt: alla) som förtjänar beröm efter den här våren.

… styrka: Att man har bra spelare på alla positioner. Det är svårt att hitta svagheter i Melleruds startelva, allra minst i centrallinjen. Dessutom har Peter Jonasson verkligen lyckats få spelarna att jobba ihop som ett kollektiv. Ett svårslaget sådant, dessutom.

… svaghet: Mellerud har en offensiv framtoning och visst finns det risker med att spela med en trebackslinje. Att ha släppt in 13 på 12 omgångar är förvisso inte svagt, men den siffran kunde kanske vara lägre med tanke på hur överlägset man varit i många av matcherna.

Gustav Larsson och hans MIF har haft en fantastisk säsong hittills. (Bild: TTELA)
Gustav Larsson och hans MIF har haft en fantastisk säsong hittills. (Bild: TTELA)

… pålitligaste: Albin Broberg. Den snabbe teknikern har gjort mål i tio av tolv matcher under vårsäsongen. Snacka om trygghet!

… styrkebesked: Hemma mot Henån, den 13 maj i år, låg Mellerud under med 0-1 när man fick Oscar Jonasson utvisad i den 38:e minuten. Ridån ner? Inte alls. Istället vann MIF matchen med 3-1.

… betyg: 5 av 5.

Kommentar från assisterande tränaren Rikard Westman:

”Man kan väl inte säga annat än att det gått otroligt bra, även om vi förväntade oss att ligga i toppen. 11 segrar på 12 matcher är inget man skojar bort, oavsett nivå! Jämfört med i fjol har vi hittat ett grundspel och en jämnhet som hjälpt oss otroligt mycket. Vi har mängder av individuell kvalité som kommit till sin rätta: en stabil backlinje, ett extremt kreativt och hårt jobbande mittfält samt en dödligt effektiv duo längst fram. Vi ser onekligen fram emot hösten och fler segrar!”

Troligt höstscenario: Mellerud borde kunna fortsätta i samma takt och helt avgörande blir egentligen returmötet borta med Ödsmål. Poäng där så…

Slutplacering: 1.

Här hittar du tabellen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*