Försvarstalang tränar med FCT

Ena dagen tränar han med Ljungskiles A-lag, nästa med FC Trollhättan. 17-årige Anton Hellborg har ett upplägg som många säkert avundas.
– Jag är jätteglad för att FCT ställde upp på det här, säger han.

Hellborg (bilden) är ursprungligen fotbollsfostrad i Trollhättans FK men flyttade tidigt till Skoftebyn, och fortsatte sedan som 15-åring vidare till Ljungskiles akademi. Det var han inte heller ensam om.

Anton Hellborg

De senaste säsongerna har ytterbacken bland annat pendlat till Skarsjövallen tillsammans med Kevin Liimatainen, den ett år yngre talangen som nyligen flyttade till Borås för att spela med Elfsborg.

– När han bytte klubb så blev det svårt att åka till Ljungskile fyra gånger i veckan, så då tog jag kontakt med FCT, berättar Anton Hellborg.

Resten av hösten kommer han därför träna med division 2-klubben, parallellt med att han kör med LSK:s A-lag i ettan. Matcher spelar han dock med den sistnämnda föreningens U19-lag.

– Det passar oss bra med Anton, han är högerback och vi har en lucka där sedan Tom Abrahamsson (utlånad till Skoftebyn) försvann, säger FCT-tränaren Tor-Arne Fredheim.

Hellborg trivs också i sin nya träningsmiljö.

– Jag är jätteglad att FCT ställde upp på det här. Nivån är riktigt bra, säger han.

(Bild: Privat)

***

Grannföreningen Trollhättans FK, som kämpar i toppen av division 5, kan också räkna in ett nyförvärv. Där handlar det dock om en spelare som ska finnas tillgänglig i samband med matcher snarare än träningar.

Man har nämligen gjort klart med den 38-årige målvakten Tobias Wennergren, mest känd för sina insatser i föreningar som FC Trollhättan, Gauthiod och Halvorstorp. Närmast kommer han från Trollhättans BoIS C-lag.

– Jag känner ju honom inte som person, men jag har sett honom som målvakt och det är klart att det är få division 5-föreningar som har förmånen att få in en så bra backup. Det är ett fint sparkapital om något skulle hända, säger tränaren Fredrik Bengtsson.

TFK har tidigare endast haft en målvakt, Pontus Ekelund, att tillgå i seniortruppen sedan Salar Jaderi beslutat sig för att lämna mitt under säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*