Veckans elva #17

Veckorna går snabbt nu och inte särskilt många omgångar återstår innan det är dags att summera säsongen. På så sätt gäller det också att njuta av Veckans elva och verkligen ta chansen att prestera bra för att få en plats i de kommande upplagorna.

Här är några som i alla fall verkar ha anammat det mantrat:

Fotbollsplan kopia 17

Målvakt: Arvid Maciej Slusarczyk, Frändefors IF (1).
Motivering: Mötet mellan Frändefors och Ellenö (4-1) var ett slag om Dalslandsfemmans tredjeplats i första hand, och det blev också en svängig batalj med mycket känslor. Tack vare Slusarczyk mellan stolparna och en formstark offensiv tog dock ”Fiffen” tre poäng – och ett rejält grepp om bronspengen.

Försvarare: Niklas Andersson, Göta BK (1).
Motivering: Andersson är en av områdets mest offensiva ytterbackar, och med sin snabbhet river han ofta upp stora hål i motståndarförsvaren. Så blev det också mot Borås AIK (seger 5-0) där han bland annat assisterade till ett mål och fixade fram en straff. Det belönas med en plats här.

Försvarare: Matilda Bertilsson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Bertilsson är både en snabb och spelskicklig försvarare, vilket hon visade med emfas i helgens 1-1-match borta mot Vallen. Trycket från hemmalaget var tungt emellanåt, men Matilda Bertilsson städade förtjänstfullt framför det egna målet och var kanske förtjänt av en hållen nollan, även om resultatet i sig tycktes vara relativt rättvist.

Försvarare: Christoffer Eriksson, Trollhättans FK (1).
Motivering: Dubbla trender bröts på Stavrelunds IP i söndags. TFK hade nämligen inte besegrat Edet på ett par möten, men lyckades nu med det (3-1). Dessutom gjorde ytterbacken Christoffer Eriksson sitt första A-lagsmål hemma på STIP. Ett passande tillfälle att spara det till, minst sagt.

Högermittfältare: Johan Kortekangas, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Kortekangas bjöd på show under BoIS-dagen och var den som lade grunden till den till sist komfortabla segern (6-2) mot Kortedala. Han gjorde nämligen både det första och det andra målet – båda genom smarta djupledslöpningar – och stod dessutom för en assist. Bra dag på jobbet, helt enkelt.

Central mittfältare: Pelle Ödlund, FC Trollhättan (2).
Motivering: Ödlund har fått en FCT-roll som passar honom som handen i handsken, då han opererar mellan mittfält och anfall. Grästorparen är ofta väldigt bra och alltid stabil. Som mot Vänersborgs IF (seger 2-0) i söndags.

Central mittfältare: Hani Shurrab, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Shurrab har haft en lite tyngre säsong än väntat men mot serieledaren Främmestad (0-0) visade han sin enorma kapacitet och stod för en arbetsinsats av modellen större.

Vänstermittfältare: Irma Leijon, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Leijon gjorde tre mål i mötet med Mellby och imponerade både i djupledsspelet och som bollmottagare. Hennes spelintelligens lär helt enkelt bära henne bra mycket högre än division 3 i framtiden.

Högeranfallare: Elin Carlsson, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Carlsson bar helt uppenbart ”woman of the match”-rollen i derbyt mot TFK/Halvorstorp/TBoIS, som slutade med en 7-0-seger för Skoftebyn. Anfallaren var helt enkelt omöjlig att fånga och när de 90 minuterna var över kunde hon glädja sig åt en fantastisk insats samt tre gjorda mål.

Central anfallare: Valon Gashi, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Inte för att VFK har särskilt mycket att spela för i dessa tider – ja, förutom äran då – men det har däremot Valon Gashi. Han är nämligen på jakt efter skytteligatiteln i den norra tvåan och toppar just nu densamma sedan det blivit två nya baljor mot Lidköpings FK i helgen.

Vänsteranfallare: Sebastian Hedlund, Melleruds IF (1).
Motivering: Vilken division 4-klubb hade inte blivit bättre med Sebastian Hedlund i laget? Nej, exakt, ingen. Anfallaren har stått för en formidabel säsong så här långt och bidrar både med styrka och kvalitet i de avgörande lägen. Matchen mot Stala/Myckleby var inget undantag utan resulterade i ett mål och tre assist.

Tränare: Andreas Wingård, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Säsongsstarten var inte den bästa för BoIS, men strax före sommaren kom vändningen och därefter har det fortsatt flyta på. Visst, kontraktet är inte räddat än, men det är svårt att se hur ett lag med så mycket kvalitet ska kunna åka ur division 3. Och med en tränare av Andreas Wingårds kaliber.

Domare: Adnan Busuladzic, Stenungsund (1).
Motivering: Busuladzic dömde Lidköping-Vänersborgs FK i herrarnas division 2 i helgen och ska, enligt ögonvittnen, ha stått för en utmärkt insats, med en bra bedömningsnivå och snack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*