Bajrovic nobbade flytt till England

En övergång till engelska Oxford United var nära.
Men Admir Bajrovic blir kvar i Öster.
– Jag har mycket mer att ge här, säger han.

22-årige Bajrovic är bara i början av sin karriär som fotbollsspelare, men han har redan hunnit slå igenom som tonårstalang i IFK Trollhättan, pröva på proffslivet i holländska NEC Nijmegen och vinna den interna skytteligan med Ljungskile i superettan.

När samma LSK åkte ur serien ifjol flyttade dock Admir Bajrovic vidare till Öster, där han pendlat mellan en tillvaro på bänken och i startelvan. Samtidigt har det ändå hunnit bli sex fullträffar i superettan – och faktum är att han i snitt behövt färre minuters speltid än någon annan i serien för att näta.

– Min statistik är rätt så fin, men jag är ändå inte nöjd eftersom jag inte fått spela så mycket som jag vill. Jag vet att om jag hade fått spela alla matcher så skulle jag ha producerat betydligt fler poäng, säger anfallaren.

Samtidigt har insatserna i Östertröjan gett eko på andra håll. Tidigare i somras visade allsvenska Halmstad intresse och i dagarna var det dessutom aktuellt med en flytt till Oxford United i den engelska tredjeligan.

– Klubbarna var överens, men jag vet inte riktigt om det var det bästa steget för mig, säger Bajrovic som också tackade nej.

En anledning är att han trivs både i staden och föreningen.

– Vi har väldigt bra förutsättningar här med en jättefin arena och fantastiska faciliteter. Här finns alla möjligheter som man behöver och önskar som fotbollsspelare.

Konkurrensen är däremot hård, trots att Öster tidigare i år sålde Jonathan Levi till Rosenborg. I nuläget slåss Admir Bajrovic om en startplats med lagets främste målskytt hittills, dalslänningen David Johannesson, och nye Dragan Kapcevic.

– Målsättningen är att ta en rejäl startplats, vilket jag ändå tycker att jag förtjänar, konstaterar IFK-produkten som närmast ställs mot nästjumbon Frej på fredagskvällen.

(Bild: Niklas Elmrin/Bildbyrån)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*