Veckans elva #18

Den 18:e upplagan av Veckans elva är kanske säsongens märkligaste. Av vilken anledning? Jo, vanligtvis brukar det vara förtvivlat svårt att vaska fram såväl målvakter som domare – men den här gången var det just dessa två kategorier som tvingade fram de svåraste valen.

Nino Sahinovic (Vänersborgs FK), Colin Rabe (Wargöns IK) och Adrian Olsson (Lödöse Nygård) stod nämligen för storartade insatser under förra veckan, men utan att få någon plats här.

Bättre lycka nästa gång, helt enkelt.

Fotbollsplan kopia 18

Målvakt: Andreas Grimheden, Melleruds IF (1).
Motivering: Grimheden får sällan de största rubrikerna i ett MIF som mest är känt för sin offensiva tyngd, men i seriefinalen mot Ödsmål (seger 4-1) visade han verkligen sitt värde med flera otroliga räddningar. Det var helt enkelt en insats som MIF-fansen lär minnas och prata om under lång tid framöver.

Försvarare: Fredrik Granat, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Nollan är alltjämt intakt för veteranen Granat i IFK-tröjan sedan man besegrat ett lurigt Södra Ving med 1-0 i helgen. Mittbacken har visserligen haft lite problem med en krånglande baksida, men det syntes inte i den här matchen där han också utsågs till matchens lirare. Välförtjänt, minst sagt.

Försvarare: Sara Persson, Vänersborgs IF (3).
Motivering: Persson är den som håller ihop VIF-försvaret, och med henne som defensiv general uppstår sällan panik i de bakre leden. Så var det också mot Vedum, trots ett tidigt baklängesmål. Hur det gick till slut? Jo, VIF vann med 6-1.

Försvarare: Sandra Fredriksson, Sjuntorp (1).
Motivering: Sjuntorp har visat sig vara en obehaglig överraskning för många lag i den västra damfyran och det fick även topplaget Östadkulle erfara i förra veckan. 1-1 slutade matchen och mycket berodde på suveränt försvarsspel från mittbacken Sandra Fredriksson.

Högermittfältare: Florijan Fejzulovic, Håfreströms IF (3).
Motivering: Fejzulovic fortsätter att visa sig vara alldeles för bra för Dalslandsfemman. I helgen kom två nya mål från teknikerns fötter, vilket innebär att hoppet om direktuppflyttning lever i allra högsta grad för Håfreströms del.

Central mittfältare: Ismael Fonjah, Vänersborgs FK (3).
Motivering: Fonjah var planens gigant i Tvåstadsderbyt mot Skoftebyn och körde egentligen över allt som kom i hans väg. Av de 378 000 dueller som uppstod under matchen vann han nämligen säkert 98 procent av dessa. Och det var givetvis en orsak till att VFK också vann med 1-0.

Central mittfältare: Eric Linde, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: LNIK har fortfarande en brant uppförsbacke framför sig innan kontraktet i femman är säkrat, men helgens seger (3-2) mot nästjumbon Arentorp Helås var ett stort steg på vägen åtminstone. Och den spelskicklige mittfältaren Linde var en stor anledning till det tack vare en fin insats i övrigt, men framförallt genom det mål som avgjorde tillställningen.

Vänstermittfältare: Sevdan Alija, Wargöns IK (1).
Motivering: Mycket talar för att Wargön spelar i femman nästa säsong, oavsett om man nu går direkt upp eller tar den andraplats som genererar kval. Så bra är nämligen laget och inte minst då Sevdan Alija, den svårfångade yttern som bidrog starkt till att man kunde vända och vinna (3-2) mot Halvorstorp i förra veckan.

Högeranfallare: Fredrik Söderqvist, FC Trollhättan (5).
Motivering: Söderqvist satte tonen i FCT:s möte med jumbon Lerum och briljerade med sina löpningar i djupled och skarvningar mot löpande lagkamrater. Dessutom visade han sig återigen vara ett rejält hot framför målet – två fullträffar och lika många assists är ett tydligt bevis på det.

Central anfallare: Emma Eriksson, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Eriksson drämde dit fyra bollar mot Åsebro Brålanda (seger 10-0) och såg med det till att förmodligen säkra Skoftebyns serieseger, även om ett par omgångar återstår. Oavsett hur det slutar så lovar det gott för division 2-klubbens del att den starka anfallaren hittat formen inför seriens slutspurt.

Vänsteranfallare: Martin Scherdin, Åsebro IF (1).
Motivering: Scherdin är ju en av mina stora idoler, både som människa och fotbollsspelare, och därför blir jag lite extra glad när han fortsätter att leverera vid 41 års ålder. I lördagens galna 10-4-match mot Eds andralag tryckte han dit två bollar och bidrog även med en och annan målgivande framspelning, som om det vore början av 2000-talet igen. Kung!

Tränare: Gzim Sylaj, Wargöns IK (2).
Motivering: Wargön behöll kylan när Halvorstorp tappade densamma och kunde därför ta hem förra veckans toppmöte. Jag vill tro att mycket handlar om det lugn som tränaren Sylaj utstrålar. WIK är helt enkelt ett lag i harmoni och som visat sig vara redo för större utmaningar än de som erbjuds i ”supersexan”.

Domare: Thomas Lenk, Vedum (1).
Motivering: Lenk dömde mötet mellan Wargön och Kållandsö i damtrean i förra veckan och var tydligen den riktigt stora behållningen. Framförallt visade han att man kan få respekt genom att använda sig av humor och självdistans, vilket kanske borde vara en del i kommande domarutbildningar. Låt i så fall Thomas Lenk hålla i den biten.

Kommentarer om “Veckans elva #18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*